I Askersund blir det konstgjord gran på torget från och med i år. I Örebro är det en från skogen. Foto: Cathrine Gustavsson

Sena granar på gång till Askersund

Två helt nya konstgjorda granar ska sättas upp i Askersund i år. De hann inte fram till Göteborgs hamn före advent, och stort inflöde av containrar fortsätter att påverka när de kommer på plats.

Två helt nya konstgjorda granar är på gång till Askersund. De ska stå på torget och hamntorget. På grund av corona-relaterade förseningar kom de inte på plats före första advent.

Enligt den senaste tidplanen ska granarna ha kommit till Göteborgs hamn i måndags. Sedan var det tänkt att de skulle ha satts upp i Askersund denna vecka. Frågan är dock om det blir så.

– Jag har precis fått veta att på grund av stort flöde av containrar i Göteborgs hamn har granarna blivit försenade, berättade Daniel Eriksson, tillförordnad chef för tekniska förvaltningen, i tisdags.

Kommungranarna brukar hämtas från kommunens egen skog.

– Det har blivit allt svårare för oss att hitta lagom stora granar som kan huggas ner och transporteras till Askersund utan att de går sönder. Dessutom kommer det behövas betydligt mindre arbetsinsats för oss med de nya granarna, säger Daniel Eriksson,

i en pressinfo.