Maria Larsson, landshövding, Mia Spendrup, vd för Loka Brunn hotell och spa och Peter Flack, revyartist.
Mia Spendrup, VD för Loka Brunn hotell och spa.
Peter Flack, revyartist.
Vännerna Erik Nygren och Mikale Nilsson, idéskapare.

Ambassadörer för ett gott syfte

Vännerna Erik Nygren och Mikael Nilsson har länge haft en idé om en kokbok.Nu ser boken "För ett gott syfte" dagens ljus där över­skottet går till Nyckelfonden. – Vi hoppas på 100 000 kronor till dem, säger Erik Nygren.

Sedan 2013 har vännerna Erik Nygren och Mikael Nilsson haft en idé om en kokbok. I slutet på nästa vecka är den ute.

Den heter ”För ett gott syfte” och där presenterar ett 20-tal Örebroambassdörer sin favoriträtt, sig själva och ett smultronställe

i länet. Projektet blev till slut verklighet genom ett samarbete mellan Carlsson&Åqvist, Prinfo Welin och boken är producerad till förmån för Nyckelfonden i Örebro.

– Den har blivit positivt mottagen, och valet av just Nyckelfonden var lätt, de gör så mycket bra, säger en glad Erik Nygren.

Blandning av maträtter

Bilderna i boken är tagna av ambassadörerna. Alla har använt sin mobil eller sambon eller en kompis har plåtat, berättar Erik.

Då det hela startade som en kokbok tänkte Erik att de måste ha med stjärnkockar.

– Men folk har ett stort matintresse, så det är en otrolig blandning på sköna maträtter. Landshövding Maria Larsson gör Hjälmargös på sitt sätt likaså Roger­ Hjälm, krögare på Katrinelund. Patrik Gustafsson på Fisk

i Hallen gör aborrfilé.

Erik nämner racingstjärnan Marcus Ericsons halloumisallad och hockeystjärnan Carl Gunnarsson bakar muffins som han äter mellan träningarna.

Tiveden eller Behrn Arena

– Smultronställena finns en del i Tiveden, men Anders Öhrman har valt Backahallen och fotbollstjejerna från KIF har valt Behrn Arena som favorit där de sliter och kämpar.

Vännerna hoppas på fler tryckningar, större upplaga.

– Vi har några samarbetspartners. Vi tänker att företag kan ge boken som en gåva till exempel. Eller en julgåva, kanske att det blir en upplaga till med en gång, hoppas Erik.

Varje ambassadör har ett uppslag för sig.

– Alla är antingen födda eller uppväxta i Örebro län eller så har de flyttat hit, avslutar Erik.

Allt utfört arbete är helt ideelt­, endast faktiska kostnader har ersatts­. Nyckelfonden på USÖ säljer­ boken.