Lillemor har njutit mycket av naturupplevelser med vackra färger och en fin skördetid. Foto: Lillemor Gustafsson, Pålsboda
Höstmorgon i Brevens bruk. Foto: Ingalill Bergensten
Foto: Titti Hansson
Foto: Sven Tjernström
LP verkar var en av de få tidningar som uppskattar livet på landsbygden och ser det som en ynnest att bo och leva utanför den stora staden skrev Sven. Foto: Sven Tjernström
Fikastund vid Knipphammaren. Foto: Lillemor Gustafsson, Pålsboda

Ögongodis

LPs läsare ser ut att trivas på landsbygden! Under ett år med en pågående coronapandemi har allt fler hittat till vår fantastiska natur som skänker tröst och får oss att stanna upp i nuet. Att få njuta av egenodlade grönsaker, se nötskrikans sökande efter mat eller uppleva en dimmig morgon har fångats på några av läsarnas bilder.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Lisa satsar på sin franska dröm

För Lisa Åsberg, uppvuxen i Axberg, väntar en spännande höst. Efter att ha tagit examen i våras följer hon sin dröm och har tagit ett jobb i Paris.

Bytte storstaden mot lugnet på landsbygden

Under sommaren har Sofie Aspeqvist och hennes man Hans Åhnberg lämnat storstadsstressen för ett lugnare liv på landsbygden i Hans föräldrahem. Här får Sofie dessutom möjlighet att ägna sig mer åt sin stora hobby - skapande i keramik.

Amarizzlin – ett bilbygge med både hjärta och själ

I Lincolns Eriksson garage i Yxe gömmer sig en skatt av sällan skådat slag - nämligen en Amazon av årsmodell 1966 med sänkt tak, V8 och måsvingedörrar läckert lackad i "nagellackscerise". Bilen är tämligen okänd i "custom-Sverige", men det ska det bli ändring på nu.

Musikfestivalen här för att stanna

Trots att dragplåstret Drew Young inte kunde komma till Tiveden Americana-festivalen på grund av reserestriktioner blev premiären mycket lyckad med folkfest och härlig sensommarvärme, inramad av en solnedgång över sjön Unden.

Delad glädje för seniorer på kollo i norr

Mat och föreläsningar, men också frisk luft, spel och många skratt för de 30 seniorer som tillbringat fem dagar på Lindesbergs kommuns seniorkollo på Åkerby herrgård.