Kajsa Moberg. Foto: Arkiv Rolf Johnsson
Bengt Bronner Foto: Cathrine Gustavsson

Kajsa Moberg och Bengt Bronner prisas för landsbygdsengagemang

En "kavat" snickare med fokus på byggnadsvård och en drivande person med starkt engagemang för Östernärke. Kajsa Moberg och Bengt Bronner prisas också av Örebro­ kommun.

Örebro kommuns Landsbygdspris 2020: Unga landsbygdspriset för framgångsrikt företagande går till Kajsa Moberg som tillsammans med Martin Nilsson driver företaget Kavat snickerier AB i Asker.

I motiveringen lyfts företagets medvetna fokus på kvalitet och service fram, vilket innebär att de ibland väljer att tacka nej till uppdrag.

”Det visar att det finns en stor möjlighet att utveckla verksamheten framåt”, står det i motiveringen.

Örebro kommuns Landsbygdspris 2020: Hedersomnämnande går till Bengt Bronner.

Han är aktiv i företagarföreningen Samverkarna i Östernärke, där han driver företags- och föreningsfrågor med starkt engagemang för en levande landsbygd.

Han bekrivs även som en person som lägger mycket av sin lediga tid på utvecklingen i Östernärke.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Sänk farten där är Ulf Schwerin!

Ulf Schwerin från Stora Mellösa blev rikskändis när han ställde sig vid vägkanten med fruns hårtork. Han tycker att hans uppmärksammade kamp mot fortkörare fick positiva effekter.

Kulturlivet lever än på hoppet

För länets kulturliv står hoppet till att kunna samla publiken till sommaren och en återgång till en mer normal tillvaro. Både i Stadra och Lerbäck pågår förberedelser inför sommarföreställningarna, Lekebergsrevyn har skjutit upp premiären till hösten.

Coronaåret som vi aldrig glömmer

Anna har tagit hand om de riktigt svårt covid-sjuka. Hon har själv varit sjuk och blir arg när människor inte följer de enklaste råden. Ingrid har hållit sig isolerad ett helt år och längtar efter både barnbarn och vaccin. Ett år har gått sedan covid drog in över vårt län.

Naturens teater en raritet för länet som kämpar ekonomiskt

Nästan tusen personer sökte sig till första svanhelgen i Tysslinge trots skidVM. Naturens teaters huvudsponsor har hoppat av men de kunde öppna i helgen tack vare bidrag från privatpersoner.

Astrofototävling – rymden är motivet för alla rymdälskare

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare. Mörka, klara natthimlar och norrsken är favoritmotiv. Men tävlingens jury hoppas på kreativitet också.