Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Kronprinsessparets besök inställt i Örebro

I dag skulle kronprinsessparet Victoria och Daniel ha besökt Örebro.

Men med de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten så skjuts det planerade besöket upp meddelande länsstyrelsen.

Beslut fattades under tisdagen med hänvisning till de skärpta allmänna råden för minskad spridning av covid-19 som bland annat gäller för Stockholms län. Det är inte beslutat om när besöket i Örebro kommer genomföras.

Med anledning av coronapandemin beslutade kungen tidigare­ i höst att alla Sveriges 21 län skulle få besök av någon ur kungafamiljen. Besöken ska göras nu under hösten 2020 samt våren 2021. De kommer att delas upp mellan kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet.

Målet med besöken är att visa deltagande med de drabbade och även uppmärksamma insatser inom olika samhällssektorer. Förhoppningen är också att ingjuta tillförsikt och framtidstro står det på hovets hemsida.

Exakt vad de skulle göra i Örebro var inte officiellt innan för att undvika stora folksamlingar. I den övergripande information skulle de att träffa landshövding samt representanter för vård och omsorg. Andra regionala frågor som rör kultur- och näringslivet skulle även att belysas.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.

Heldag med vildsvinskött i fokus

Vildsvinet diskuterades ur både jägarens och kockens synvinkel när Länsstyrelsen och AgroÖrebro hade heldagskonferens för att öka intresset för vildsvinskött.