Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Kronprinsessparets besök inställt i Örebro

I dag skulle kronprinsessparet Victoria och Daniel ha besökt Örebro.

Men med de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten så skjuts det planerade besöket upp meddelande länsstyrelsen.

Beslut fattades under tisdagen med hänvisning till de skärpta allmänna råden för minskad spridning av covid-19 som bland annat gäller för Stockholms län. Det är inte beslutat om när besöket i Örebro kommer genomföras.

Med anledning av coronapandemin beslutade kungen tidigare­ i höst att alla Sveriges 21 län skulle få besök av någon ur kungafamiljen. Besöken ska göras nu under hösten 2020 samt våren 2021. De kommer att delas upp mellan kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet.

Målet med besöken är att visa deltagande med de drabbade och även uppmärksamma insatser inom olika samhällssektorer. Förhoppningen är också att ingjuta tillförsikt och framtidstro står det på hovets hemsida.

Exakt vad de skulle göra i Örebro var inte officiellt innan för att undvika stora folksamlingar. I den övergripande information skulle de att träffa landshövding samt representanter för vård och omsorg. Andra regionala frågor som rör kultur- och näringslivet skulle även att belysas.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Mätare och nya luckor ska rädda Hjälmaren

En ny flödesmätare är nu installerad vid Hyndevadsdammen i Eskilstuna. I april börjar arbetet med att renovera luckorna. Målet är att vattennivån i Hjälmaren inte ska bli så låg som 2020.

Sista dagarna för Adolfsons i Odensbacken

Nu gör Adolfsons sin sista vecka i Odensbacken. I mars blir de två före detta Odensbackenföretagen Adolfsons och Jakobssons Möbler grannar i Örebro.

”Våga växla mellan vila och aktivitet mitt i sorgen”

I pandemins spår ser vi en överdödlighet i Sverige. Många blir ensamma och måste hitta ett nytt sätt att leva. Lena Poggi blev själv änka när hon var 43 år. I två böcker har hon skrivit om sin erfarenhet och hon hoppas att några av hennes 100 råd kan hjälpa…

Prisad Marie har alltid återvänt till matlagningen

Marie Sörman, företagaren bakom "2:a köket" i Slyte, har fått Samverkarnas pris 2020. – Jag blev så glad att jag nästan grät, säger Marie Sörman, som ser hur hennes satsning på lokala råvaror går hem hos kunderna.

Högt tryck på närproducerat kött

Efterfrågan på svenskt kött har ökat under pandemin. Det gäller i allra högsta grad även kött som säljs direkt från producenten, något som Närke Slakteri märkt av. Hos Ida och Arvid Andersson på Lilla Väsby gård har pandemin inneburit att intresset för deras kött ökat rejält - och det från…