Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Kronprinsessparets besök inställt i Örebro

I dag skulle kronprinsessparet Victoria och Daniel ha besökt Örebro.

Men med de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten så skjuts det planerade besöket upp meddelande länsstyrelsen.

Beslut fattades under tisdagen med hänvisning till de skärpta allmänna råden för minskad spridning av covid-19 som bland annat gäller för Stockholms län. Det är inte beslutat om när besöket i Örebro kommer genomföras.

Med anledning av coronapandemin beslutade kungen tidigare­ i höst att alla Sveriges 21 län skulle få besök av någon ur kungafamiljen. Besöken ska göras nu under hösten 2020 samt våren 2021. De kommer att delas upp mellan kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet.

Målet med besöken är att visa deltagande med de drabbade och även uppmärksamma insatser inom olika samhällssektorer. Förhoppningen är också att ingjuta tillförsikt och framtidstro står det på hovets hemsida.

Exakt vad de skulle göra i Örebro var inte officiellt innan för att undvika stora folksamlingar. I den övergripande information skulle de att träffa landshövding samt representanter för vård och omsorg. Andra regionala frågor som rör kultur- och näringslivet skulle även att belysas.