Flera gymnasieskolor i länet har stängt eller startat med distansundervisning på grund av corona. Foto: Mostphotot

Flera skolor corona-stängda

Hela denna vecka sker all undervisning­ på Pihlskolan i Hällefors på distans på grund av covid. Hantverksprogrammet på Virginska skolans gymnasium i Örebro stängde helt på grund av covid både bland personal och elever.

Förra veckan konstaterades att det fanns personer med covid på Pihlskolan i Hällefors.

Skolan beslutade därför i samråd med Smittskyddsenheten vid USÖ i Örebro att all undervisning ska ske på distans denna vecka. Ordinarie schema ska följas och eleverna ska ha kontakt med sina lärare för att få veta hur distansundervisningen ska ske i respektive ämne.

I ett brev som gått ut till både elever, föräldrar och personal skriver skolans rektor Greta Hidén­ att det är viktigt att den som blir sjuk tar prov så snabbt som möjligt. De som rört sig på skolan kan ha blivit utsatta för smitta, men det är inte säkert att man blivit smittad eller blir sjuk.

Saknades lärare

I Örebro fick hantverksprogrammet på Virginska skolans gymnasieutbildning också stänga direkt

i måndags, efter mitt-termins­lovet. Det fanns inte tillräckligt med personal för att bedriva undervisning. Även elever är smittade, enligt information från kommunen.

Mokthar Bennis, gymnasiechef i Örebro kommun, säger att det är väldigt bra att personalen tar ett stort ansvar och noga följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

För båda skolorna gäller förändringen under vecka 45. Vad som händer nästa vecka kommer de respektive skolorna att återkomma till.