Flera gymnasieskolor i länet har stängt eller startat med distansundervisning på grund av corona. Foto: Mostphotot

Flera skolor corona-stängda

Hela denna vecka sker all undervisning­ på Pihlskolan i Hällefors på distans på grund av covid. Hantverksprogrammet på Virginska skolans gymnasium i Örebro stängde helt på grund av covid både bland personal och elever.

Förra veckan konstaterades att det fanns personer med covid på Pihlskolan i Hällefors.

Skolan beslutade därför i samråd med Smittskyddsenheten vid USÖ i Örebro att all undervisning ska ske på distans denna vecka. Ordinarie schema ska följas och eleverna ska ha kontakt med sina lärare för att få veta hur distansundervisningen ska ske i respektive ämne.

I ett brev som gått ut till både elever, föräldrar och personal skriver skolans rektor Greta Hidén­ att det är viktigt att den som blir sjuk tar prov så snabbt som möjligt. De som rört sig på skolan kan ha blivit utsatta för smitta, men det är inte säkert att man blivit smittad eller blir sjuk.

Saknades lärare

I Örebro fick hantverksprogrammet på Virginska skolans gymnasieutbildning också stänga direkt

i måndags, efter mitt-termins­lovet. Det fanns inte tillräckligt med personal för att bedriva undervisning. Även elever är smittade, enligt information från kommunen.

Mokthar Bennis, gymnasiechef i Örebro kommun, säger att det är väldigt bra att personalen tar ett stort ansvar och noga följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

För båda skolorna gäller förändringen under vecka 45. Vad som händer nästa vecka kommer de respektive skolorna att återkomma till.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Sänk farten där är Ulf Schwerin!

Ulf Schwerin från Stora Mellösa blev rikskändis när han ställde sig vid vägkanten med fruns hårtork. Han tycker att hans uppmärksammade kamp mot fortkörare fick positiva effekter.

Kulturlivet lever än på hoppet

För länets kulturliv står hoppet till att kunna samla publiken till sommaren och en återgång till en mer normal tillvaro. Både i Stadra och Lerbäck pågår förberedelser inför sommarföreställningarna, Lekebergsrevyn har skjutit upp premiären till hösten.

Coronaåret som vi aldrig glömmer

Anna har tagit hand om de riktigt svårt covid-sjuka. Hon har själv varit sjuk och blir arg när människor inte följer de enklaste råden. Ingrid har hållit sig isolerad ett helt år och längtar efter både barnbarn och vaccin. Ett år har gått sedan covid drog in över vårt län.

Naturens teater en raritet för länet som kämpar ekonomiskt

Nästan tusen personer sökte sig till första svanhelgen i Tysslinge trots skidVM. Naturens teaters huvudsponsor har hoppat av men de kunde öppna i helgen tack vare bidrag från privatpersoner.

Astrofototävling – rymden är motivet för alla rymdälskare

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare. Mörka, klara natthimlar och norrsken är favoritmotiv. Men tävlingens jury hoppas på kreativitet också.