I somras dök den kraschade bilen upp på Krämartorget. Nu har den sålts på auktion för 7 600 kronor, som kommer tillfalla Kvinnohuset i Örebro. Foto: Klaravik

ÖBO-bilen blir reklampelare för plåtmålare i Kumla

Den ”kraschade” ÖBO-bilen som fick många örebroare att haja till i somras har nu sålts på auktion och kommer landa hos Jacobsons Plåtmålning i Kumla.

– Jag har gått förbi den många gånger och tyckt att den varit häftig. Sedan fick jag höra om auktionen på radion tidigare idag och då sprang jag till datorn direkt, berättar Gabriel Jacobson som driver företaget i Kumla.

Med endast 47 minuter kvar av auktionen slängde han in ett bud och det visade sig räcka för vinst. Totalt deltog 30 budgivare i auktionen och hela summan, slutbudet på 7 600 kronor, kommer att skänkas till Kvinnohuset i Örebro. Auktionsförrättaren Klaravik tar ingen avgift för auktionen och säljaren ÖrebroBostäder skänker hela köpesumman.

– Det känns jättekul att samtidigt ha fått vara med och bidra till en god sak, säger Gabriel Jacobsson.

Så fort fakturan från auktionsföretaget är betald kommer Gabriel få möjlighet att hämta bilen och ta med den till företagets verkstad i Kumla.

– Vi kommer ”stripa” den med vår logga och sedan ta hjälp av en kranbil för att lyfta upp den på taket på verkstaden. Som tur är har motorn redan plockats ur den så den väger under 500 kilo nu, berättar Gabriel Jacobson.

Företaget jobbar med att tvätta och måla plåttak.

Bilen dök upp i somras vid Krämartorget, där bara bakdelen stack upp bland betongplattorna på torget. Bakom det hela stod ÖBO.