Susanne Sandberg.

Jägareförbundet startar upp ungdomsverksamhet i länet

Svenska Jägarförbundet ligger i startgroparna för en ungdomsverksamhet i länet. Den första aktiviteten är planerad inom en månad.

Jägarförbundet startade ”Unga jägare” som pilotprojekt i två län 2017. Sedan dess har verksam­heten spritt sig över landet och nu är det Örebro län som står på tur att startas upp.

– Vi har rekryterat två ungdomar till en styrgrupp, som kommer att fungera som ledare. Nu håller vi på att planera den första aktiviteten, säger Susanne Sandberg, ungdomsansvarig för Örebro län på Svenska Jägareförbundet.

Unga jägare riktar sig till jaktintresserade tjejer och killar från 15 år och uppåt.

– Det är bra om man har jägarexamen, men man är välkommen även om man inte har det, säger Susanne Sandberg.

Den första aktiviteten som planeras är en vildsvinsjakt i Odensbacken. Exakt datum är inte spikat ännu, men man räknar med att det äger rum inom en månad från nu.

– Just nu har vi en Facebooksida där vi lägger ut våra aktiviteter och där kan man också kontakta oss, säger Susanne Sandberg.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Lokala näringslivet är en viktig fråga för Lekeberg

För tre år sedan var Lekeberg med i toppen i riket när det gäller företagsklimat. Nu är kommunen nere på plats 98 på Svenskt Näringslivs rankninglista. Signaler som kommunen tar på stort allvar.

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.