Nyligen hölls ett möte på Ösjönäs om fiber i området. Deltog gjorde bland annat representanter från kommunen och länsstyrelsen Foto: Ösjönäs

Nytt hopp om bredband i Tived

Sedan koppartrådarna klipptes i Tived har man problem med att både ringa och använda internet i området – något som ställer till stora problem inte minst för näringsidkare som behöver uppkoppling för att kunna ta betalt.

– Vi har fyra olika mobila bredband, ändå funkar det många gånger inte i alla fall, säger Klas Sannö som driver aktivitetscentret­ Ösjönäs. Det har bland annat gjort att besökare inte kunnat betala­ på plats, utan fått swisha vid ett senare tillfälle.

– Vi sitter med en massa administration nu för att reda ut betalningarna från sommaren.

Nyligen hölls ett möte med bland annat deltagare från Laxå kommun, regionen och länsstyrelsen.

– De gör vad de kan för att driva den här frågan. Jag är nöjd över att de kom hit och lyssnade på oss, men vi behöver verkligen få en lösning på de här problemen, säger Klas Sannö.

Många ideella krafter har drivit frågan under flera år och ett par entreprenörer har varit inkopplade men senare backat ur då man inte funnit lönsamhet i att bygga bredband i området.

– Nu är det en ny entreprenör som har tagit upp det här igen och kallat till möte. Nu kraftsamlar­ vi i bygden för att stå redo när det behövs, säger Klas Sannö.

Mötet hålls den 13 oktober

i IOGT-NTO-lokalen i Finnerödja.