Erik Jäderqvist är en av eldsjälarna bakom Världens Barn-insamlingen i Lindesberg. Foto: Privat

Lindesberg skramlar till barnen

Den 18 oktober blir det exklusiv Världens Barn-konsert i Lindesberg med enbart 80 biljetter. Samtidigt pågår också en insamling via en digital insamlingsbössa.

En av eldsjälarna bakom arbetet är Erik Jäderqvist, Lindesbergs församling. Han har varit engagerad i Världens Barn-konserteerna sedan 2017 och berättar att det länge var tveksamt om man skulle kunna genomföra något arrangemang i år.

– Vi bestämde oss för att köra, men hålla nere antalet biljetter så att besökarna kan hålla avstånd. Därför gör vi två föreställningar med 40 biljetter till varje, säger han.

Jesper Hugosson håller i konserten och har med sig Albin Fagrell, Ida Luth Lind, Matilda Klack och Andreas Palm, som alla har kopplingar till Lindesberg.

Biljetterna släpptes i fredags och köps på bokhandeln i Lindesberg. Den som inte hinner få en biljett till konserten kan bidra via den digitala insamlingsbössan som skapats för Lindesbergarna.

– Att stå och skramla på torget med bössa nu när vi ska hålla avstånd kändes inte bra, därför hakade­ vi på det digitala initiativet, berättar Erik Jäderqvist.

Målet är att samla in 40 000 kronor – men alla bidrag är välkomna påpekar Erik Jäderqvist.

– Vi förstår att många kanske har det tuffare i år och därför är det lika inte viktigt att nå målet, det viktiga är att vi är med och bidrar, säger Erik Jäderqvist. Förutom församlingen är även Röda korset, Erikshjälpen och Rädda Barnen engagerade i insamlingen.

Den digitala bössan når man på bossan.varldensbarn.se/lindesbergsamlar.