Erik Jäderqvist är en av eldsjälarna bakom Världens Barn-insamlingen i Lindesberg. Foto: Privat

Lindesberg skramlar till barnen

Den 18 oktober blir det exklusiv Världens Barn-konsert i Lindesberg med enbart 80 biljetter. Samtidigt pågår också en insamling via en digital insamlingsbössa.

En av eldsjälarna bakom arbetet är Erik Jäderqvist, Lindesbergs församling. Han har varit engagerad i Världens Barn-konserteerna sedan 2017 och berättar att det länge var tveksamt om man skulle kunna genomföra något arrangemang i år.

– Vi bestämde oss för att köra, men hålla nere antalet biljetter så att besökarna kan hålla avstånd. Därför gör vi två föreställningar med 40 biljetter till varje, säger han.

Jesper Hugosson håller i konserten och har med sig Albin Fagrell, Ida Luth Lind, Matilda Klack och Andreas Palm, som alla har kopplingar till Lindesberg.

Biljetterna släpptes i fredags och köps på bokhandeln i Lindesberg. Den som inte hinner få en biljett till konserten kan bidra via den digitala insamlingsbössan som skapats för Lindesbergarna.

– Att stå och skramla på torget med bössa nu när vi ska hålla avstånd kändes inte bra, därför hakade­ vi på det digitala initiativet, berättar Erik Jäderqvist.

Målet är att samla in 40 000 kronor – men alla bidrag är välkomna påpekar Erik Jäderqvist.

– Vi förstår att många kanske har det tuffare i år och därför är det lika inte viktigt att nå målet, det viktiga är att vi är med och bidrar, säger Erik Jäderqvist. Förutom församlingen är även Röda korset, Erikshjälpen och Rädda Barnen engagerade i insamlingen.

Den digitala bössan når man på bossan.varldensbarn.se/lindesbergsamlar.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Lokala näringslivet är en viktig fråga för Lekeberg

För tre år sedan var Lekeberg med i toppen i riket när det gäller företagsklimat. Nu är kommunen nere på plats 98 på Svenskt Näringslivs rankninglista. Signaler som kommunen tar på stort allvar.

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.