Stefan Nykvist gör solo comeback. Foto: Pressbild: Peter Larsson

Stefan Nykvist till Vretstorp

Stefan Nykvist lämnade Larz-Kristerz 2013. Nu är han tillbaka som soloartist och kommer till Vretstorps Folkets hus den 23 oktober.

Stefan Nykvist har gjort det mesta som artist, vunnit Dansbandskampen, kommit 2:a

i Körslaget, medverkat i Allsång på Skansen, Så ska det låta med mera. De senaste sju åren har han spelat ”Skinnar Mäster”

i Skinnarspelet i Malung.

Under 2013 meddelade Stefan att han skulle lämna Larz-Kristerz, det slog ner som en bomb. Sedan har han ständigt fått frågan från sina fans ”när får vi höra ny musik ifrån dig?”

Den 11 september släppte han soloalbumet Stefan Nykvist.

”Den här skivan är väldigt mycket jag. Den innehåller låtar­ som följt mej genom åren. Charm, kärlek och humor har fått gå före perfektion. Den är också ett tack till alla dom fantastiska gamla svenska orkestrar som inspirerat mej genom åren”, säger Stefan Nykvist i en pressinfo.

Stefan vurmar för folkparker och bygdegårdar, ställen där gammal som ung samlas, dansar och har skoj. Därmed gästar han Vretstorps Folkets hus den 23 oktober.

Det är första gången som Stefan kliver fram som upphovsman.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Helgens Konstslingan – rekord i utställningsstopp

I helgen är det dags för den 13:de Konstslingan. Fotograf och egenföretagare Malin Ljungquist visar 365 bilder ur projektet Livet i Hörsta skola - där även nio andra kreatörer finns på plats.

Premiären som äntligen blir av

Den andra oktober är det äntligen premiär för Lekebergsrevyns otursförföljda fars på Sparbanksbörsen i Fjugesta.

”Hej, jag ska bli musikproducent”

Som far och son må de vara lika till det yttre, ha samma rörelsemönster och att de gillar ett roligt skämt. Men det finns också skillnader. Möt Rolf Johnsson och Niklas Edberger som båda har kreativa yrken men med helt olika publik.

Skrattfest utlovas i Hallsberg

En typisk fars. Så beskriver Teater Hallsbergs producent och regissör Rod Cansby årets sommarföreställning "Landministerns högra hand" som spelas fram till 31 juli vid hembygdsgården.
Ann-Charlotte Svensson fick årets kulturpris. Foto: Vincent Svensson

Årets kulturstipendium till Ann-Charlotte Svensson

Kulturen har drabbats hårt av pandemin, men årets kulturstipendiat, konstnären Ann-Charlotte Svensson, planerar för mer konst.

Konstnären Ann-Charlotte Svensson har fått Askersunds kommuns kulturstipendium för 2021.

Grattis Ann-Charlotte!

– Tack, det kom verkligen som en glad överraskning. Jag har gått på Örebro konstskola, men har en termin kvar, så stipendiet kommer väl till pass.

Till vardags jobbar Ann-Charlotte som behandlingspedagog, men säger att hon gärna skulle vilja hålla på med konsten på heltid.

– Jag har inte brist på ideer, utan det är snarare hur man ska finansiera det. Jag tycker om att samla människor kring skapande och har visat filmer om konst på kulturhuset Sjöängen för att skapa diskussioner. Det har också varit konstnärliga samtal efter vernissage, men det hann vi bara ha en gång innan corona kom. Kulturen har drabbats hårt av pandemin.

Kreativ konst

Under sommaren är Ann-Charlotte ledare för Skapa konst-dagarna, ett gratis evenemang som arrangeras av henne och Askersunds kommun.

– Vi har tre tillfällen kvar. Konst för mig handlar mycket om samtal och att bli berörd, så vilket material man ska jobba med får man veta först när man kommer hit. Det är för att folk ska vara kreativa, de är helt blanka på tankar och så ser de vad som kommer fram under dagen.

Hur ser du på framtiden som konstnär?

– Jag tänker fortsätta utveckla mitt konstnärskap och skulpturparken här i Hammar. Jag föreläser också om att hitta sin egen kraft, det vill jag satsa mer på.