Inspiration Östernärke: Malin Ljungquist och Anneli Augustsson Lind. Här i ladan på Åkerby ska första träffen ske. Foto: Sofie Isaksson

De vill samla kvinnor i inspirationsnätverk

Anneli Augustsson Lind och Malin Ljungquist vill samla kvinnliga företagare och intresserade till inspirationsträffar. Allt i en positiv anda där de hjälps åt och stärker varandra för att nå sina drömmar.

Anneli Augustsson Lind och Malin­ Ljungquist vill samla kvinnliga­ företagare och intresserade i ett nätverk i Östernärke där alla som ingår även kan bidra till varandras utveckling.

– Det bubblar så mycket här ute i trakterna med små butiker, egenföretagare och konsthantverkare, säger Anneli.

Anneli och Malin beskriver att de vill få till en form av nätverk där kvinnor kan stärka varandra som entreprenörer och personer.

– I Östernärke finns så många kreativa människor med vilja och ambitioner, men det finns ingen riktig plattform. Jag har varit med i stan men det blir inte riktigt­ samma sak då vi utgår från landsbygden. Jag tänker verksamhetsutveckling men lika mycket personlig utveckling, i att sätta ord på det man drömmer om och skulle vilja, säger Malin.

”Missunnar inte männen”

– Vi kvinnor kan vara hårda mot oss själva och varandra, eller konkurrenter. Men det finns så mycket gott som vi kan använda till att stärka oss – tillsammans

i stället, menar Anneli och fortsätter:

– Vi missunnar inte männen men de har redan sina domäner och former.

Anneli är själv medlem i Samverkarna i Östernärke.

– De gör självklart mycket bra, men vi vill framför allt få till ett kvinnligt nätverkande, vi saknar det.

Anneli jobbar halvtid som anställd, driver ett Bed and Breakfast på gården och en julmarknad sedan två år tillbaka. I år är den dock inställd då covid-19 fort­farande har sitt grepp.

Malin jobbar också halvtid och övrig tid i egen verksamhet som dokumentärfotograf av barn och familjer i sin hemmamiljö, för att fånga känslan i bilderna.

Området nätverket utgår ifrån är Stora Mellösa och hela Östernärke, men alla som vill är välkomna att delta.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Drottningarnas historia och kläder i fokus på slottet

Även i år blir det fokus på kläder på Örebro slott. I sommarens utställning visas kostymer från tv-serien Drottningarna.

Labradoren Albus godkänd assistanshund åt LenaMarie

Nu är Albus godkänd som LenaMaries assistanshund. Hon ser hur mycket de båda lärt sig - och att det finns mer kvar.

Hyttans hemligheter i Löa blir ett gyllene äggmysterium

Inställt 2020 men i sommar tror och hoppas de att "Mysteriet med det gyllene ägget" spelas i Löa hytta. Skådespelarna har tackat ja och är redo.

Nu rustar de för nytt rekordår

År 2020 fick svemestern sitt stora genombrott. Det märktes i många parker och reservat med slitna vandringsleder och mångdubbel åtgång av ved. På två år har Naturvårdsverkets bidrag till skötsel av reservaten mer än fördubblats. Nu laddar ansvariga i länet för ett nytt rekordår och bygger fler grillplatser.

Glanshammars avtal uppsagt

Lagom till påsk sa Örebro kommun upp hyreskontraktet för Glanshammars bygdegård. Nu tittar fastighetsägaren på olika vägar: försäljning eller ny hyresgäst.