Racha Racho och Steven Samaan Foto: Arkiv: Sofie Isaksson

Butiken i Kilsmo nedlagd tillsvidare

Racha Racho och Steven Samaan hyrde lokalen och öppnade närbutik i Kilsmo i början av juni i år på Gröngårdsvägen, där det tidigare funnits butik genom åren. De öppnade även Salong Kilsmo.

– Vi fick hela Kilsmos kärlek. Men på grund av väldigt dåliga förutsättningar att driva butiken vidare i den lokalen har vi valt att avsluta. Vi har försökt på många andra sätt att hitta andra lösningar men inget har lyckats, säger Racha Racho.

Nu är planerna för att starta upp butiken igen lagda på is. Hon beskriver det som tråkigt att det kom till nedläggning. En annan lokal har varit målet men det har de inte lyckats ordna eller hitta.

Däremot kommer hårsalongen leva vidare i en renoverad husvagn som kommer att finnas uppställd i Anstorp. Steven Samaan kommer även att erbjuda kunderna att åka hem till dem och klippa dem om de vill det. Racha kommer vara delaktig fram tills i december då deras barn har beräknad ankomst.

– Alla Kilsmobor har så klart blivit drabbade av detta. Vi fick till en träffpunkt på bygden, där folk kunde lära känna varandra. Det är sorgligt och bedrövligt att våra planer gick i stöpet, säger Racha.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Drottningarnas historia och kläder i fokus på slottet

Även i år blir det fokus på kläder på Örebro slott. I sommarens utställning visas kostymer från tv-serien Drottningarna.

Labradoren Albus godkänd assistanshund åt LenaMarie

Nu är Albus godkänd som LenaMaries assistanshund. Hon ser hur mycket de båda lärt sig - och att det finns mer kvar.

Hyttans hemligheter i Löa blir ett gyllene äggmysterium

Inställt 2020 men i sommar tror och hoppas de att "Mysteriet med det gyllene ägget" spelas i Löa hytta. Skådespelarna har tackat ja och är redo.

Nu rustar de för nytt rekordår

År 2020 fick svemestern sitt stora genombrott. Det märktes i många parker och reservat med slitna vandringsleder och mångdubbel åtgång av ved. På två år har Naturvårdsverkets bidrag till skötsel av reservaten mer än fördubblats. Nu laddar ansvariga i länet för ett nytt rekordår och bygger fler grillplatser.

Glanshammars avtal uppsagt

Lagom till påsk sa Örebro kommun upp hyreskontraktet för Glanshammars bygdegård. Nu tittar fastighetsägaren på olika vägar: försäljning eller ny hyresgäst.