Två Citroën-fantaster fann varandra på Svalbos motorträff förra sommaren, Lasse Larsson och Nils-Erik Gustavsson. Foto: Ann-Louise Larsson

Nu mullrar motorträffarna vid Svalbo igång

Imorgon torsdag drar säsongen igång för de populära motorträffarna vid Svalbo kafé i Järle. Sedan är det träff varannan torsdag augusti ut.

Motorträffarna vid Svalbo kafé har vid det här laget blivit en väl inarbetad sommartradition som lockar besökare från både när och fjärran.

– Alla är välkomna, med eller utan bil. En del kommer bara för att fika, titta på bilarna, umgås och underhållas, andra vill få chansen att visa upp sitt fordon. Allt är gratis – bara maten och fikat som kostar, säger Mia Nordberg som driver Svalbo kafé.

Varannan torsdag med start den här veckan sker de populära träffarna och vid varje tillfälle utlovas musikunderhållning och servering av fika och thaimat.

– Vi startar med husbandet Gubbkeps vid premiären, berättar Mia Nordberg.

Svalbo kafé har under maj och juni öppet på helgerna, under juli utökas öppettiderna till onsdag till och med söndag.

– Jag jobbar inom vården när jag inte driver kaféet och det är svårt för mig att vara tjänstledig så mycket som jag skulle vilja. Jag hoppas på förståelse från gästerna, säger hon.

Veckorna när det inte är motorträffar satsar Mia på musikkvällar. Dessa äger rum på söndagar med start den 4 juni då Mats Westling står på scenen.