I fredags genomförde Bränsleupproret en demonstration i Örebro mot höga bränsleskatter. Foto: Karin Löwengren

Demonstration i Örebro mot höga bränsleskatter

Bränsleupproret är en protestgrupp mot höga skatter på drivmedel. I fredags samlades de på flera platser i Örebro för att protestera mot de höga bränslepriserna.

Bränsleupproret är en nationell protestgrupp mot höga bränsleskatter, som samlat över en halv miljon människor i hela landet på Facebook. En av dem som var med och demonstrerade i fredags var Kumlabon Anders Bergeborn.

– Över 60 procent av bränslepriset består av skatt. Vi kan inte låta det här fortsätta, folk som bor på landsbygden har snart inte råd att ens åka till jobbet, säger han.

Anders bor själv på landsbygden mellan Örebro och Kumla. Han har två kilometer till närmaste busshållplats och en hustru som har svårt att gå.

– För oss är inte bussen ett alternativ. Vi är beroende av bil och vill kunna ta bilen för att hälsa på barnbarnen eller åka och plocka svamp, men det kan vi snart inte göra med de bränslepriser vi har idag, säger han.

Fredagens demonstration i Örebro hade samlat ett tiotal personer, men Anders tror att det vid nästa tillfälle kommer komma betydligt fler personer.

– Jag la ut ett inlägg på Facebook som 3 000 personer har gillat och många skrev att de hade kommit om de hade vetat om demonstrationen. Nästa gång ska vi se till att det kommer ut bättre med information så vi får större uppslutning, säger Anders Bergeborn.

Något datum för nästa demonstrationstillfälle i Örebro är inte fastställt ännu, men redan till helgen ska det demonstreras i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Det är mycket möjligt att vi kör i Örebro också till helgen. Håll koll på Facebook.