Arbetsgruppen bestående av Karin Erlandsson, Frederick Axewill, Fredrik Thano och Pernilla Bergman Tano, i Stora Mellösa vägförening gör skylt och infotavla - för bygdens sammanhålling.
Per Johansson är fotografen bakom välkomstskylten. Foto: Per Johansson

Stora Mellösa är platsen för goda upplevelser

Stora Mellösa är platsen för goda upplevelser. Arbetsgruppen som jobbar med att stärka Mellösas centrum har nu valt ortens nya slogan.

Lp har tidigare berättat om arbetsgruppen i Stora Mellösa som vill förnya och skapa ett centrum på orten. Bakom gruppen står Stora Mellösa vägförening. En del i det hela var att hitta en slogan för orten.

– Vi har granskat alla förslag. Vi fick in hela 40 stycken kreativa, humoristiska och insiktsfulla slogans. Arbetsgruppen med stöd av vägföreningen valde denna slogan, säger Pernilla Bergman Tano.

”Välkommen till Stora Mellösa – platsen för goda upplevelser” är skriven av Sven Söderlund.

– Vi anser att ihop med bilderna kan många relatera till denna slogan i samhället, men också skapa en nyfikenhet hos förbipasserade som kan öka intresset för orten, säger Pernilla Bergman Tano.

Per Johansson är fotografen de samarbetat med för att skapa välkomstskylten som ska pryda Leif Sundhs röda lada vid väg 207.

– Det är en komplex skylt som ska spegla landskapet, lyfta fram näringslivet och exemplifiera olika aktiviteter. Vi har resonerat massor i gruppen och referensgruppen, berättar Fredrik Thano, också ordförande i Stora Mellösa vägförening.

Nästa projekt är infotavlan med tyngdpunkt på näringslivet.

– Vill någon vara med i arbetsgruppen är det bara att kontakta oss, vi vill ha med fler, hälsar Fredrik Thano.

Övriga som ingår i gruppen är Pernilla Bergman Tano, Frederick Axewill och Karin Erlandsson.

Relaterade artiklar:

Ett centrum lyfter bygdens gemenskap och identiteten (2021-03-26)

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Nu blir det Hjalmars julspektakel för Peter Flack och revygänget

Peter Flack och hela revygänget är redo för att börja spela Hjalmars Julspektakel – och publiken har längtat, biljetterna är snart slutsålda.
Foto: Mostphotos

En vecka för mänskliga rättigheter

Den 19-24 oktober är det dags för Mänskliga rättighetsdagarna i Örebro.

För 13:e året i rad arrangerar det civila samhället tillsammans med Örebro kommun veckan för att lyfta och värna om demokrati, människors rättigheter och lika värde.

– Dessa dagar är jätteviktiga för att aktivt värna och ta ställning till människors rättigheter – något som inte är en självklarhet för alla. Civila samhället i Örebro gör väldigt mycket kring dessa frågor. De belyser orättvisor, jobbar för inkludering och opinionsbildar. Allt detta är viktigt för ett demokratiskt samhälle och vi som kommun vill synliggöra och stötta, säger Julia Grafe, planerare mänskliga rättigheter, Örebro kommun i en pressinfo.

– Vi är runt 17 stycken medverkande föreningar som tillsammans kraftsamlar för att göra detta möjligt. Det är viktigt att man känner till vilka rättigheter man har för att inte bli diskriminerad, säger Caroline Daly, verksamhetsansvarig på Örebro Rättighetscenter.

Svenska kyrkan arrangerar en fredsvandring den 24 oktober tillsammans med RF-SISU Örebro län, BK EttFyra, Gemensam förening, Starka broar och Folkets hus i Vivalla.

Den 19 oktober kl. 16-18 utanför Kulturkvarteret sker invigningen.

Nyblivna och marklösa jägare på älgjakt

För dem som inte har egen mark att jaga på finns Örebro viltvårdsförening. De sköter all jakt på kommunens mark och på måndagen höll man till i Karlslundsskogen.

Sophie Janson – den cyklande bygdefotografen i ny utställning

För 70 år sedan fotograferade Sophie Jansson sitt sista kommunfullmäktige och det är 30 år sedan hon dog. Vad passade då bättre än att uppmärksamma hennes fotografiska gärning med en väl genomarbetad utställning.

Volontärer på Hemlösa Tassar välkomnar nytt lagförslag

Begreppet "sommarkatt" är inget som föreningen Hemlösa Tassar använder; de får in lika mycket katter året runt. Men regeringen föreslår nu obligatorisk märkning och registrering av katter, vilket ska stärka kattens status.