Diana Qudhaib, presstalesperson på polisen, region Bergslagen. Foto: Polisen

Lantbrukare uppmanas till vaksamhet

Stölder av växtskyddsmedel har ökat i närliggande regioner och därför går nu polisen i region Berglagen ut med en uppmaning till länets lantbrukare att se över förvaringen av kemikalier.

Förra våren skedde många stölder av växtskyddsmedel i Bergslagen och nu ser polisen liknande tendenser i närliggande regioner. Därför går man nu ut med en uppmaning till länets alla lantbrukare att se över säkerheten kring kemikalieförvaring för att förhindra och försvåra stölder.

Var vaksam

Det som lantbrukarna kan göra för att skydda sig är att bland annat sätta upp rörelsestyrd belysning som gör det svårt att närma sig fastigheten utan att bli upptäckt, att inte köpa hem mer än vad som går åt, att vara vaksam på fordon som normalt inte hör hemma i omgivningen och att låsa in godset direkt i samband med leverans.

– Vi har ännu inte fått in några anmälningar om stölder i vår region, vi gör det här som en förebyggande insats. Om man blir drabbad är det viktigt att anmäla till oss, säger Diana Qudhaib, presstalesperson på polisen, region Bergslagen.