En väg framåt utan valfläsk och smutskastning

Om mindre än ett år har vi val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Alla partierna jobbar nu med att ta fram listor med kandidater. Jag önskar av kommande valrörelse att partierna talar om vad man vill arbeta för, inte bara utge fagra löften. Det vi benämner ”valfläsk” har vi fått nog av. Dessutom vill jag slippa smutskastning om motståndare.

Att det snart är valår märks på ledarna här i Länsposten. Senaste veckorna har vi berört Centerpartiets stämma, vår nationella budget och också en del vad vi medverkat till i vår region.

Trots ett och halvt år med pandemi går det på många sätt bra för Sverige. Dock inte på alla områden. Att vi misslyckas med integrationen kan vi inte skylla på pandemin. Vårdköerna växte även före pandemin. Att utsläppen ökar och Sverige riskerar att delas kan vi inte heller skylla på Corona.

Centerpartiet tror på en väg framåt. När andra ser problem ser vi potential. När andra tar till främlingsfientlighet väljer vi medmänsklighet. När andra ser tillväxt som ett miljöhot ser vi möjligheter till nya gröna jobb. När andra sprider oro vill vi skapa trygghet. Istället för att vända kappan efter vinden och dras ut mot kanterna i politiken väljer vi att stå fast vid vår övertygelse.

Håll ihop Sverige. Sverige riskerar att delas. En av de största sprickorna går mellan de som har jobb och de som inte har. Vi vill att fler ska få chansen att jobba, delta och försörja sig själva. Vi vill göra det enklare för människor att få sitt första jobb. Se till så att det blir billigare för småföretagen att anställa och förenkla för företag att skapa jobb i hela landet.

Trygghet i hela landet. Var man än bor i landet ska man kunna känna sig trygg med att vård och polis finns nära. Centerpartiet vill öka valfriheten, korta vårdköerna samt ge alla möjlighet till en fast läkare. Vi vill ha nolltolerans mot alla brott, och fler poliser i alla delar av landet.

Satsa på grön tillväxt. Utsläppen ökar och klimatet påverkas. Vi ser inte tillväxt som ett miljöhot utan som en möjlighet till utveckling och fler gröna jobb. Vi vill medverka till att Sverige får förnybar elproduktion. Förbjud inte bilar utan satsa på miljövänliga bränslen. Alla ska kunna ha en vardag utan gifter.