Gunnar och Gunilla Rosén, engagerade i Åmmebergs hembygdsförening. Foto: Arkiv: Ann-Louise Larsson

Skrift klar om katolska kyrkogården

Representanter från katolska kyrkan i Sverige medverkar när den nya skriften om Åmmebergs Katolska kyrkogård presenteras.

Den 21 juni kl 16.30 går en procession från centrum av Åmmeberg, utmed den gamla banvallen fram till Åmmebergs Katolska kyrkogård.

En av två i Sverige

Det finns endast två katolska kyrkogårdar i Sverige, varav Åmmeberg är en.

Bygdeföreningen i Åmmeberg presenterar en skrift som ger svar på frågorna om varför det finns en katolsk kyrkogård i Åmmeberg, vilka som är begravda där och var kom de ifrån. Skriften presenteras efter en kortare välsignelseakt.

Den katolska kyrkogården i Åmmeberg beskrivs i skriften som ”den undersköna gravplatsen på sin udde mitt i skogen” av Kardinal Anders Arborelius OCD, Biskop för Stockholms katolska stift, skriver Åmmebergs Bygdeförening.

Representanter för den katolska kyrkan i Sverige deltar, även musiker ledda av riksspelman Pehr Falkenström och övriga som vill vandra med.

Till vandringen utmed den gamla banvallen till kyrkogården är alla inbjudna. Det finns en kortare väg från Åmmebergs idrottsplats Björkvallen för att ansluta till ceremonin på kyrkogården kl 17.00.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Nyblivna och marklösa jägare på älgjakt med Örebro viltvårdsförening

För dem som inte har egen mark att jaga på finns Örebro viltvårdsförening. De sköter all jakt på kommunens mark och på måndagen höll man till i Karlslundsskogen.

Ljusets drottning Sophie Janson i ny utställning

För 70 år sedan fotograferade Sophie Jansson sitt sista kommunfullmäktige och det är 30 år sedan hon dog. Vad passade då bättre än att uppmärksamma hennes fotografiska gärning med en väl genomarbetad utställning.

Volontärer på Hemlösa Tassar välkomnar nytt lagförslag

Begreppet "sommarkatt" är inget som föreningen Hemlösa Tassar använder; de får in lika mycket katter året runt. Men regeringen föreslår nu obligatorisk märkning och registrering av katter, vilket ska stärka kattens status.

Avspänt lunchmöte med kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Många programpunkter inplanerade när kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på pandemibesök i Örebro. Jenny Gille, teaterchef på Lerbäcks Teater, var en av dem som var inbjuden på lunchträff.

Ansök nu för gratis tåg för unga i sommar

Upp till 60 000 unga européer får resa gratis i sommar när EU drar i gång sitt reseprojekt igen. Även 19- och 20-åringarna får nu chansen.