Själva vagnen är inköpt på annons och sedan har en smed modifierat stommen för att anpassa kärran för fortsatta scenbygget.
Foto: Sofie Isaksson

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Sedan tidigare har EU-projektet ”Förnya Odensbacken” fått pengar till en mobil utomhusscen. Nu är det klart att det blir Network MC i Odensbacken som kommer att stå som ansvarig för scenen.

– De har en del aktiviteter, bland annat MC-träffar på torsdagarna där det ibland är underhållning. Där skulle den passa. De har också en bra yta där den kan stå, berättar Magnus Lagergren, ordförande i Odensbackens Vägföreningen som är ansvarig för EU-projektet.

Det finns totalt 56 000 kronor avsatt till scenen.

– Precis som med HOIF som tog ansvar för utegymmet kommer vi skriva ett avtal med Network. Projektet är skyldigt att se till att det pengarna går till finns kvar i minst fem år efter att det är avslutat. Det får föreningen lova att de tar ansvar för, säger Magnus Lagergren.

Scenen kommer att finnas på en vagn så att den inte kräver bygglov och är enkel att flytta med hjälp av traktor. Föreningar i Odensbacken med omnejd ska ha möjlighet att låna den till olika arrangemang, och det har redan börjat komma in frågor om att låna den. Den ska inte lånas ut till privatpersoner.

Arbetet med vagnen har redan startat och så småningom kommer en lokal snickare att arbeta med själva scenen. Pandemin påverkar förstås när den på allvar kan börja användas, men förhoppningsvis blir det på sensommaren.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.

Heldag med vildsvinskött i fokus

Vildsvinet diskuterades ur både jägarens och kockens synvinkel när Länsstyrelsen och AgroÖrebro hade heldagskonferens för att öka intresset för vildsvinskött.