Henrik Sjödin från Knarsta har tillsammans med Mikael Olofsson (som ej var närvarande under dagen) plogat upp banan vid Knarsta brygga. Henriks yngsta dotter upplever vintern för första gången. Foto: Isabel Kitzler Hallqvist
Mikael Flodin från Dömmesta glider över isen på sin motorcykel, som försetts med långa ståldubbar för att få fäste. Foto: Isabel Kitzler Hallqvist
Alva Eklund, 5 år är här tillsammans med morfar Willy Persson. Foto: Isabel Kitzler Hallqvist
Mikael Flodin poserar vid sin motorcykel. Foto: Isabel Kitzler Hallqvist
Under söndagen valde många att besöka Knarsta brygga för att umgås och grilla. Foto: Isabel Kitzler Hallqvist
När Mikael Flodin kör isracing runt den plogade banan fångar han besökarnas uppmärksamhet. Foto: Isabel Kitzler Hallqvist

Vinterkul vid Knarsta brygga

Isen vid Knarsta brygga i Östernärke har blivit en av många samlingspunkter under de soliga vinterdagarna.

Grillning, motorsport och skridskoåkning lockar besökare till den plogade banan. Bryggan ligger i Mellanfjärden, Hjälmaren vid en del av sjön där det varken är något in- eller utlopp och där vattnet är grunt. Det gör att man som besökare kan känna sig extra trygg. Isen är just nu cirka 35 centimeter tjock.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Klubb för hojar och kristen tro

En hoj och en tro. I år firar mc-klubben Network i Odensbacken 20 år. – Vi kommer med kärlek inte med knuten näve, säger presidenten Conny Hasselgren.

Trädgården som skapar en bättre värld för folket

Elin Hector har fått Örebro Läns Bildningsförbunds förtjänsttecken 2021 för sitt engagemang i Folkets Trädgård. En trädgård som mötesplats för människor där samtalet kan leda till förändring - för att i förlängningen skapa en hållbar och bättre värld.

I skuggan av fotbollen finns tre eldsjälar

Tarra, Pjotte och Göte är ena gräsliga eldsjälar som krattar, klipper, fixar och samlar in burkar åt HOIF. De är de sista eldsjälarna tror de själva.

De vågade satsa på landsbygden

Hur svårt kan det vara? Lite mer komplicerat än de trodde. Familjen Vimnäs lämnade Stockholm för att ge Glanshammar och landsbygden ett år. Det har gått 15. I dag lever de på fåren men breddar också sin verksamhet för att få lönsamhet.

Stjärnorna lyser ännu klart

Lennart Eklunds snickarkunniga släktingar skapade för 100 år sedan sitt eget signum med speciella fönster. Minst tio hus i Närkesberg står kvar och har fönstren med Eketorpsstjärnorna.