Luckebo jaktlag i kylig vintersol. Foto: Rasmus Wallenros

Kylig harjakt drog in 17 000 kronor

För andra året i rad hölls harjakt kring Åsbro och Lerbäck under lördagen, en dag där jägare och det kristna budskapet möts. Trots vinterkyla deltog 74 jägare, 12 jakthundar fördelade på nio områden. Jakten anpassades på grund av pandemin så ingen gemensam samling hölls i kyrkan.

– Vi är tacksamma över att allt gick så bra! Nästa år vill vi kunna inleda och avsluta vid kyrkan, säger Jimmy Åkerfeldt, kyrkoherde i Lerbäck – Snavlunda pastorat.

Fem harar fälldes och såldes på bud mellan 400 och 660 kronor. Jägarna bidrog med en anmälningsavgift på 200 kronor var.​

Årets jakt drog in 17 000 kronor som oavkortat går till Nyckelfonden.

22 sponsorer skänkte priser som lottades ut bland jägarna. 

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Sänk farten där är Ulf Schwerin!

Ulf Schwerin från Stora Mellösa blev rikskändis när han ställde sig vid vägkanten med fruns hårtork. Han tycker att hans uppmärksammade kamp mot fortkörare fick positiva effekter.

Kulturlivet lever än på hoppet

För länets kulturliv står hoppet till att kunna samla publiken till sommaren och en återgång till en mer normal tillvaro. Både i Stadra och Lerbäck pågår förberedelser inför sommarföreställningarna, Lekebergsrevyn har skjutit upp premiären till hösten.

Coronaåret som vi aldrig glömmer

Anna har tagit hand om de riktigt svårt covid-sjuka. Hon har själv varit sjuk och blir arg när människor inte följer de enklaste råden. Ingrid har hållit sig isolerad ett helt år och längtar efter både barnbarn och vaccin. Ett år har gått sedan covid drog in över vårt län.

Naturens teater en raritet för länet som kämpar ekonomiskt

Nästan tusen personer sökte sig till första svanhelgen i Tysslinge trots skidVM. Naturens teaters huvudsponsor har hoppat av men de kunde öppna i helgen tack vare bidrag från privatpersoner.

Astrofototävling – rymden är motivet för alla rymdälskare

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare. Mörka, klara natthimlar och norrsken är favoritmotiv. Men tävlingens jury hoppas på kreativitet också.