Sjuksköterskan Maria Eriksson vid en av de första vaccinationerna i länet. Foto: Region Örebro län / pressbild

Vaccinationsstart på flera håll i länet

I Örebro län kunde vaccineringen starta redan söndagen den 27 december och har sedan fortsatt. Intresset för att boka tid för vaccination är hög, men det dröjer innan det är möjligt.

Tack vare att det kom en extra leverans av cirka 200 vaccindoser till länet på annandag jul, kunde vaccinering starta redan den 27 december. Den skedde på fem särskilda boenden i Örebro kommun.

Några dagar senare var det dags för Lindesberg att följa efter, där 60 personer på boendet Tallåsen vaccinerades.

– Jag var själv och hämtade vaccinet tidigt i morse och körde det till boendet. Det var en mycket speciell känsla, sa verksamhetschef Jessica Öhlund i pressinfo före nyår.

Enligt regionen har redan många hört av sig och velat boka tid för vaccinering. Det kommer dock att dröja en bit in i januari innan det går.

– Vi kan försäkra att vi så snart det är möjligt kommer att gå ut med information om när mottagningarna öppar och om när det blir möjligt att boka tider, säger Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare covid-19 i pressinfo.

Antalet positiva fall i länet har de senaste veckorna varit cirka 800 per vecka.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.