Det är inte klart exakt när vaccinering kan starta. Foto: Mostphotos

Vaccinering mot covid på fem platser

Region Örebro län planerar för covid-vaccinationer på fem platser i länet. För att minimera belastningen på befintlig vård blir det i externa lokaler.

Nu är det klart att vaccination mot covid-19 i huvudsak kommer ske på fem platser: två i Örebro samt i Lindesberg, Karlskoga och Hallsberg.

I Lindesberg blir det i Libos före detta kontor på Banvägen. I Karlskoga blir det i Transcoms före detta lokal på Skrantahöjdsvägen. I Örebro är det klart med Prologgatan 3 i Boglundsängen. Planen är också att kunna använda Conventum arena. I Hallsberg pågår fortfarande arbetet med att hitta en lämplig lokal.

– Vi vill ha ett fåtal centrala lösningar för att få en så optimal hantering av vaccinet som möjligt, säger Stellan Johansson, utvecklingsledare i Region Örebro län, i pressinformation.

De som ska vaccineras först är personer som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst, personal som arbetar nära personer på äldreboenden och inom hemtjänsten samt vuxna som bor tillsammans med personer som har hemtjänst.

Lokalerna ska vara redo att tas i bruk i mitten av januari. När vaccinationerna kan starta beror på när vaccinet finns tillgängligt.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.