Örebrotravet har fått bidrag för att bygga en ny körhall. Foto: Ann-Louise Larsson

Örebrotravet får bidrag till körhall – hoppas locka fler

Örebro Travsällskap har fått 1,5 miljon i bidrag från Allmänna Arvsfonden för att bygga en körhall. – Vi är jätteglada, det här betyder mycket i synnerhet för vår ungdomsverksamhet, säger Örebrotravets vd Robin Thörn.

Travsällskapet har jobbat länge med planeringen av projektet, som har till syfte att kunna bedriva körning och monté på travhästar och ponnyer året runt i en säker och funktionell miljö för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Genom att bygga en körhall i anslutning till föreningens anläggning­ kan verksamheten bedrivas oberoende av väder och årstid. Det gör också att man inte längre behöver åka till andra anläggningar­.

Ska locka fler till travsporten

Dessutom vill man inkludera nya målgrupper via samarbete med föreningar och organisationer för funktionshindrade i Örebro kommun. Prova-på-kurser, studie­besök och öppet hus ska också arrangeras för att locka fler till travsporten.

– Travskolan är väldigt viktig för oss, vi har en av de största travskolorna i Sverige, och att få möjlighet att träna här på vår anläggning året om betyder mycket för oss, säger Robin Thörn.

Diskuterar placering

Exakt var den nya hallen, som till ytan är 20 gånger 60 meter, ska placeras är inte klart än. Travet äger en del ytor runt anläggningen och har flera tänkbara platser som man överväger.

När bygget kan komma i gång är inte bestämt ännu, men förhoppningen är att kunna inviga och ta den nya hallen i bruk inom ungefär ett år.