Örebrotravet har fått bidrag för att bygga en ny körhall. Foto: Ann-Louise Larsson

Örebrotravet får bidrag till körhall – hoppas locka fler

Örebro Travsällskap har fått 1,5 miljon i bidrag från Allmänna Arvsfonden för att bygga en körhall. – Vi är jätteglada, det här betyder mycket i synnerhet för vår ungdomsverksamhet, säger Örebrotravets vd Robin Thörn.

Travsällskapet har jobbat länge med planeringen av projektet, som har till syfte att kunna bedriva körning och monté på travhästar och ponnyer året runt i en säker och funktionell miljö för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Genom att bygga en körhall i anslutning till föreningens anläggning­ kan verksamheten bedrivas oberoende av väder och årstid. Det gör också att man inte längre behöver åka till andra anläggningar­.

Ska locka fler till travsporten

Dessutom vill man inkludera nya målgrupper via samarbete med föreningar och organisationer för funktionshindrade i Örebro kommun. Prova-på-kurser, studie­besök och öppet hus ska också arrangeras för att locka fler till travsporten.

– Travskolan är väldigt viktig för oss, vi har en av de största travskolorna i Sverige, och att få möjlighet att träna här på vår anläggning året om betyder mycket för oss, säger Robin Thörn.

Diskuterar placering

Exakt var den nya hallen, som till ytan är 20 gånger 60 meter, ska placeras är inte klart än. Travet äger en del ytor runt anläggningen och har flera tänkbara platser som man överväger.

När bygget kan komma i gång är inte bestämt ännu, men förhoppningen är att kunna inviga och ta den nya hallen i bruk inom ungefär ett år.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Sänk farten där är Ulf Schwerin!

Ulf Schwerin från Stora Mellösa blev rikskändis när han ställde sig vid vägkanten med fruns hårtork. Han tycker att hans uppmärksammade kamp mot fortkörare fick positiva effekter.

Kulturlivet lever än på hoppet

För länets kulturliv står hoppet till att kunna samla publiken till sommaren och en återgång till en mer normal tillvaro. Både i Stadra och Lerbäck pågår förberedelser inför sommarföreställningarna, Lekebergsrevyn har skjutit upp premiären till hösten.

Coronaåret som vi aldrig glömmer

Anna har tagit hand om de riktigt svårt covid-sjuka. Hon har själv varit sjuk och blir arg när människor inte följer de enklaste råden. Ingrid har hållit sig isolerad ett helt år och längtar efter både barnbarn och vaccin. Ett år har gått sedan covid drog in över vårt län.

Naturens teater en raritet för länet som kämpar ekonomiskt

Nästan tusen personer sökte sig till första svanhelgen i Tysslinge trots skidVM. Naturens teaters huvudsponsor har hoppat av men de kunde öppna i helgen tack vare bidrag från privatpersoner.

Astrofototävling – rymden är motivet för alla rymdälskare

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare. Mörka, klara natthimlar och norrsken är favoritmotiv. Men tävlingens jury hoppas på kreativitet också.