Foto: Eldrimner

Dubbla matmedaljer till Hjulsjö 103

Ett silver och ett brons till Hjulsjö 103. Det blev länets resultat i årets öppna SM i Mathantverk som i veckan arrangerades av Eldrimner.

Det blev två fina utmärkelser till företaget Hjulsjö 103. Hällefors, i årets öppna SM i Mathantverk.

Företaget fick ett silver för sin gräddkola med havssalt. Juryn skriver att det är ”En riktigt bra kola med klassisk smak och bra hantverk.”

I gruppen smaksatt surdegsbröd blev det ett brons för deras valnötsbröd. Juryn skriver att det är ”ett vackert och gott bröd med snygg mjöldekor och fräsch, ren smak.”

Tvetalund lantbruk i Köping, Västmanlands län, fick ett guld för sin Tvetalunds färskost. Juryn skriver i sin motivering att det är ”en ost med frisk doft och gräddig, syrlig smak och krämig konsistens. Kan användas likväl till salta rätter som till dessert.”

Totalt bedömdes 470 olika produkter från 170 företag i hela Sverige. 18 olika jurygrupper arbetade med bedömningen.

Hjulsjö 103 har vid två tillfällen tidigare fått guld för sina produkter.

Från Örebro län tävlade även Bergslagens Grönsaksförädling AB, En Får Tacka, Jan-Ols Geten Gårdsmejeri och Ställbergs Rökeri.

I år gjorde pandemin att upplägget hade ändrats. Jurygruppernas arbete spreds ut under tre dagar och i flera olika lokaler.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.