Ska du köpa en spishäll med inbyggd fläkt?

Detta innehåll är en annons.

I köket är det ju oftast ett behov av både en spishäll och en fläkt, så det kan vara smart att köpa en som kombinerar dessa två i ett och samma. När du ska köpa spishäll med fläkt så är det en mycket praktisk lösning. Att satsa på en häll med integrerad fläkt är faktiskt riktigt smart. Du slipper att köpa en kåpa eller en annan hängande fläkt. I en spishäll med en inbyggd fläkt, så dras all luft ner genom ett galler i själva hällen. Matoset försvinner direkt samt att du dessutom slipper stigande ånga.

En stor fördel med denna variant är att du kan planera ditt kök utan att ta hänsyn till att du måste placera den på en plats där en fläkt ska kopplas in.

Vad ska du tänka på när du väljer induktionshäll med inbyggd fläkt?

Du måste precis som det är med vanliga fläktar se till att ha koll på vad din bostad har för typ av fläktsystem. Ett sätt är att montera den så att luften tas ut ur huset via ett frånluftsläge. Då krävs det att det finns ett rörsystem för det.

Sedan går det även att ha en inbyggd fläkt som används i ett ventilerat luftläge. Det innebär att luften återcirkuleras i köket. Men då krävs det ett kolfilter.

Tre fördelar med spishäll med inbyggd fläkt:

  • Du får två produkter i en
  • Den tar inte upp mycket plats
  • Den är enkel att rengöra

Om man jämför en integrerad fläkt och en vanlig fläkt så är den allra största skillnaden den att du kan montera din spishäll med fläkt nästan var som helst i köket utan att behöva tänka på att placera en vägg- eller takhängd spiskåpa.

En inbyggd fläkt är även mycket enkelt att göra rent, då det går att ta ur alla delarna och tvätta av dem för hand eller i diskmaskinen.