Ska du bygga och renovera hemma?

Detta innehåll är en annons.

Är det kanske som så att du funderar på att dra igång en renovering där hemma? Det finns ju en del saker att tänka på. Sedan behöver du även skaffa rätt sorts verktyg och rätt material. Du kan hitta en hel del byggmaterial hos Jemfix. Fundera på hur mycket du ska göra på egen hand och om det finns saker du behöver ta in en hantverkare för att göra. Det finns vissa saker du inte ska göra själv, som elarbeten och VVS till exempel. Men mycket annat kan du göra själv, bara du känner att du klarar av det och är händig nog, så att säga. Riva ut rum kan du göra, så väl som måla, tapetsera, lägga golv, sätta upp taklist, bygga altan av trall med mera.

Renovera på rätt sätt

Du bör planera din renovering på ett bra sätt. Lägg upp en tidsplan och en budget för vad det får kosta. Om det är badrum eller kök som ska renoveras, fundera på hur matlagning, duschning, toalettbesök ska gå till under tiden som det renoveras. Låt renoveringen ta tid med, så du inte stressar igenom det. Det ska ju bli gjort på ett bra och hållbart sätt. Se även till att renovera efter säsong. Om det är något som ska renoveras utomhus, så som tak eller måla om huset, så bör det ju vara torrt ute. Att renovera inne kan du göra under kalla eller regniga perioder.

Sedan, gör bara de saker du vet att du klarar av. Är det så att du inte kan göra en del, våga ta in hantverkare. Se bara till att välja rätt hantverkare, med bra referenser samt se till att de har F-skattsedel.

Hitta bra byggmaterial

För att hålla nere kostnaderna, köp ditt byggmaterial på ett byggvaruhus med bra priser. Som hos Jemfix till exempel. De har det mesta du behöver.