När du vill hyra lägenhet

Detta innehåll är en annons.

Att hyra lägenhet före att köpa en bostad, det har många fördelar. Det är en flexibel boendeform och du kan enkelt flytta från en ort till en annan. Du som letar efter lediga lägenheter, du ska få lite bra tips på hur du kan göra.

Att hitta lägenheten du ska hyra

Är det en viss stad eller ort du bor i, kolla då upp vad det finns för olika hyresvärdar, både privata och kommunala. En del av dem kräver att du ska ställa dig i en så kallad bostadskö för att ha möjligheten att bli erbjuden en lägenhet. Andra kan du kontakta direkt med mail eller telefon.

En del hyresvärdar har hemsidor där du kan registrera dig med en mängd olika uppgifter samt där du fyller i vad för lägenhet det är du vill söka. Sedan behöver du logga in för att kolla om det kommit in något som passar dig och som du är behörig att söka.

Det finns även smarta sajter, som till exempel BostadsPortal. Där kan du registrera dig med och sedan söka efter bostäder i en viss stad eller ort. De har även så att du kan göra bostadsbevakning av lediga lägenheter. Du får mail varje gång nya lägenheter kommer in och du slipper att göra nya sökningar varje dag.

Fler bra tips för att hitta en lägenhet att hyra

Det kan vara smart av dig att annonsera ut på egen hand att du vill hyra. Du kan bland annat sätta upp lappar på matbutiken eller lägga ut annonser på Facebook eller andra sociala medier.

Det finns även sajter där det går att hitta lägenheter som hyrs ut i andra hand. Var bara noga med att kolla upp så att personen i fråga faktiskt får hyra ut i andra hand.

Är det så att du ska studera eller är student, så kan det vara enklare att leta efter en studentbostad. Det finns ofta hjälp att få via Studentkåren och så vidare.

Är det så att du är senior så kan det istället vara värt att kolla om det finns så kallade seniorbostäder att hyra på orten där du vill bo. Dessa brukar vara för personer som fyllt 55 eller är äldre.

Kolla även din kommuns egen sida, eller den kommun du vill flytta till. Där är det vanligt att kunna hitta mer bra information om boende i kommunen samt även listor på hyresvärdar med mera.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil