Ljudabsorbenter till ditt kontor

Detta innehåll är en annons.

Oväsen på arbetsplatsen kan öka spänningen och sänka produktiviteten bland de anställda som utsätts för låga, till måttliga nivåer oväsen under hela arbetsdagen. Trötthet, minskad kreativitet och minskad produktion som till slut leder till dåligt humör med sjukskrivningar som följd. Känner du igen dig? Det finns dock lösningar på https://www.azdesign.se. Vi berättar mer om ljudabsorbenter till kontoret som behövs för att arbetsmiljön ska bli bra.

Vad är ljudabsorbenter?

Ljudabsorbenter till kontoret används för att minska buller och olika typer av oväsen i inomhusmiljöer. Ljudabsorbenter är väldigt vanliga på kontor, men förekommer även på andra platser, som till exempel restauranger och hemma i vardagsrummen. Helt tyst kan du aldrig få det på ditt kontor eller någon annan arbetsplats. Vi människor låter, så enkelt är det. Med ljudabsorbenter och planering av era arbetsprocesser går det ändå att få ner ljudnivån så pass att folk inte behöver störas av den.

Hur gå till väga?

Även om folk bara sysslar med det som man gör på ett kontor blir det lätt hög ljudnivå av alla samtal, knäppande på datorer och ljud från mobiler och radioapparater. Speciellt i öppna kontorslandskap. Men det finns lösningar som kan förändra ljudbilden på ett drastiskt sätt. Med bordsskärmar som är ljudabsorberande minskar du drastiskt ljudet från att fritt röra sig mellan borden. Om du dessutom har golvskärmväggar kan du till och med bygga olika rum i det stora kontorslandskapet. Detta går att göra utan att design och estetik förstörs. Naturligtvis kan separata tysta rum vara en bra lösning i sammanhanget. Dessa tysta rum ser ut som små hytter men är ljudabsorberande i sig själva. Om du inte vill ha tysta rum eller vill ytterligare dämpa ljudnivån kan du naturligtvis fästa väggabsorbenter på kontorets väggar, vilket dessutom erbjuder möjlighet till olika designlösningar. Tänk också på att ibland sprids ljud mellan rum via taket. Då kan takabsorbenter vara en bra lösning.