Köp dig en bra resårmadrass

Detta innehåll är en annons.

Hur sover du idag? Vaknar du utvilad och redo för dagen som kommer, eller är du stel i kroppen och trött som bara den? Vad du har för madrass, det kan påverka din sömn och det en hel del.

Det gäller att välja en bra resårmadrass samt gärna även ha en extra bäddmadrass ovanpå det. Idag är det allt för många som har fel sorts madrass. Du bör om du har problem med att sova gott eller har ont i kroppen byta till en annan madrass än den du har idag.

Hitta rätt madrass för dig

För att du ska hitta en bra resårmadrass, så är det en mycket god idé att gå till en sängbutik, så att du kan få känna på dem samt även testa att ligga på dem. Ta god tid på dig. Du bör ligga ner i minst 5 minuter så att din kropp hinner att slappna av. Du bör även testa olika ställningar i den. Inte minst testa att ligga som du gör när du ska sova. Det är ju då du känner om madrassen är lagom hård eller mjuk samt om den ger dig rätt stöd.

Välj en bra resårmadrass

Det är viktigt att du väljer en bra resårmadrass som ger dig rätt stöd. Den bör även så att säga ha rätt hårdhet. Den ska inte vara för hård men ej heller vara för mjuk. Sedan så spelar även storleken på madrassen roll för din sömn. Ju mer plats du har att röra dig på under natten, desto bättre kommer du att sova. Ju större madrass och säng, desto enklare kan du sträcka ut dig. Du bör ha en säng som är minst 80 cm bred om du är ensam, 180 om ni är två och det är en dubbelsäng. Sedan bör den även vara minst 20 cm längre än din längd.