Inred ett mysigt vardagsrum

Detta innehåll är en annons.

För att få det där trivsamma hemmet, så gäller det att tänka till lite extra när det gäller inredningen. Ett av de rum som de flesta vill göra så mysigt som möjligt, det är vardagsrummet. Det är ju ett rum som man kan vara i för att koppla av efter en lång arbetsdag, eller ett rum att umgås i. Om det är så att du vill höja mysfaktorn i ditt vardagsrum, så ska vi ge dig lite bra tips på hur du kan gå tillväga. Ett första tips är att satsa på en mysig fåtölj, att ha i ett hörn, där du kan sitta och läsa.  Tänk på att inte heller ha alla möbler från en och samma kollektion eller butik eller att de alla har samma material och färg. Det blir då lätt en överstylad känsla. Satsa hellre på att blanda olika material och färger.

Mjukt och skönt under dina fötter

Under din soffa och ditt soffbord bör du satsa på att ha en mjuk, fluffig matta. Dels binder det samman en bra helhet, dels så ger denna matta ett trivsamt intryck för ditt vardagsrum. Sedan är det ju så att en fluffig matta är ju hur skön som helst att ha dina bara fötter på!

Ha tillräckligt med sittplatser

Det är rätt så bra att satsa på att det finns plats dels för dig, dels för gäster då de kommer på besök. Du kan välja att ha två soffor, eller en extra sittpuff eller en fåtölj i en snygg färg. Det blir då genast mer inbjudande i vardagsrummet.

Välj bra färger

I vardagsrummet kan det vara fint med lite mörkare och djupare nyanser. Satsa gärna på mörkt grått samt djupa nyanser av grönt, blått och rött. Du kan även addera mönster, genom att ha det på kuddar, filtar med mera.

Undvik kala väggar

Att ha kala, tomma väggar, det ger ingen myshetsfaktor alls. Så se till att fylla dina väggar med tavlor, fotografier eller annat du vill visa upp. Du kan skapa en hel tavelvägg med om du vill det.

Få in det gröna

Växter av olika slag, gör också att det blir en mysigare känsla i ditt vardagsrum. Sedan är det ju även bra för luften. Blanda gärna blommande växter med gröna växter.

Satsa på flera ljuskällor

En enda taklampa i vardagsrummet, det ger ingen mysig känsla alls. Se till då att du inreder med flera olika sorters ljuskällor. Det ger dig en mer stämningsfull belysning för alla tillfällen. Du kan se till att ha en taklampa, men komplettera den med bordslampor, vägglampor, golvlampor och så vidare. Sedan är det inte heller fel att ha levande ljus under den mörkare delen under året.

Skapa ett vardagsrum att trivas i

Förhoppningsvis kan du nu ta våra tips och skapa ett vardagsrum där du trivs och som känns så mysigt som du vill ha det. Sedan kan du så klart addera eller ta bort det som inte passar för dig när det kommer till inredningen.