Akustikpaneler är bra för hälsan och för ögat

Detta innehåll är en annons.

Att vara i miljöer med dålig akustik har helt klart en negativ effekt på din hälsa och ditt generella välmående. Det finns dock en enkel lösning som både förbättrar hälsan men även är en fröjd för ögat. Akustikpaneler bryter ner och absorberar ljudvågorna när de träffar filten och lamellerna. Tänk dig en ribbvägg i ditt vardagsrum eller ribbor i ditt tak. De vill inte bara dämpa ljudet, det vill utan tvekan också ge dig en snygg inredningsdetalj som gör ditt hem till något nytt och modernt. Vi berättar mer om akustikpaneler.

Din fantasi sätter gränserna

Numer finns det närmast oändliga möjligheter att välja akustikpaneler som passar just ditt hem och dina preferenser när det gäller inredning. Utvecklingen har gått snabbt och oavsett rum kan du nu installera akustikpaneler där just du vill ha dem. Tack vare ribbväggens stora möjligheter att utseendemässigt anpassas är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränserna för hur de kan användas för att forma ett rum.

Val av rum

Oavsett om det handlar om hall, vardagsrum eller kök skapar en ribbvägg med akustikpaneler rätt känsla och stämning. Hallen är exempelvis den plats i hemmet där det oftast är mest rörelse. Genom att installera en akustikpanel i hallen bidrar du inte bara till att skapa en mysig och trevlig atmosfär, utan du får också en betydligt dämpad ljudmiljö i det rum där det brukar vara som mest högljutt. Kanske är det därför hallen du ska satsa på först? Å andra sidan är vardagsrummet det rum som du oftast vill ha den bästa inredningen i. En samlingsplats för både familj och besökare. Akustikpaneler i vardagsrummet förändrar känslan av rummet och akustikpaneler finns i mängder av olika utföranden vilket gör att möjligheten att få just ditt vardagsrum att passa just dig är stor. Köket är hemmets hjärta. Här samlas familj och besökare för att laga mat, äta den och njuta eller bara umgås. Det är en plats där samtalen flödar fritt, och där vardagens händelser avhandlas. Att skapa en trevlig stämning i köket är därmed något som är helt avgörande för att få ett hem som alla trivs att befinna sig i. Avslutningsvis, du kan montera de akustiska panelerna på alla ytor inklusive mursten och betongväggar. Du kan antigen limma dem på väggen eller använda skruvar. Däremot rekommenderas inte att du använder akustikpaneler med träytor i rum där de troligen kommer i direkt kontakt med vätskor eftersom att träet kan bli skadad av fukt och vatten.