Katter, försvunna och hittade

Nu är det den tid på året där katter kan dyka upp lite varstans. En del av dem kan vara väldigt skygga, andra mer tama och de kan vilja komma in. Det finns de som börjar mata dem, vilket är bra! En del av dessa katter är inte kastrerade eller märkta, genom chip eller tatuering. Men det finns de som är det!

Vad kan du som får en katt till dig göra? Som ovan börja mata. Kan du få tag på den och se om den är märkt. Det kan fodras ett veterinärbesök för att kontrollera ett chip. Det finns sidor som Vilse.nu och Djurid.se där ägare kan ha lagt ut att deras katter är försvunna. På Facebook finns det sidor som Försvunna djur i Lindesberg/örebro län. Du kan även lägga upp att du har hittat en katt.
Kontakta polis och anmäl att du hittat en katt. Men märk väl att det kan vara vi som kan katter som kan bedöma om den är en strövare, övergiven katt

Det kan även annonseras i tidningar om försvunna katter. Folk kan sätta upp lappar på affärer/annonstavlor. Kontakta ett katthem, finns flera i länet. T ex Hopp för hemlösa tassar i Karlskoga, Rädda djuren, Örebro katthem och Arboga.
En av mina katter försvann i oktober förra året och dels pga av min egen kunskap från att vara aktiv inom katthem dels vad jag lärt mig utmed resans gång besitter jag en hel del kunskap på man kan göra för att hitta en katt och hur man ska hjälpa den.

Man ska även tänka på att det finns katter som har kommit långt bort från sitt hem. Den kan ha blivit skjutsad med bil. När man ser en annons om att en katt försvunnit från ett visst ställe nonchalera inte om du bor en bit ifrån.

Min katt är ännu inte återfunnen, men jag får tips. Det har även resulterat i att andra katter nu kommer in och får en ny chans. Du som har katt, se till att den märks antingen genom chip eller tatuering, samt kastreras.

Många katter i vårt land kan fara illa och behöver få komma in. Många kattägare skulle bli överlyckliga om deras katter kom hem igen!

Birgit Pettersson, Megs matte, Vedevåg

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil