Härlig kräftfest för 100 pensionärer

Textstorlek:

Wiola Fallkvist hälsar de drygt 100 gästerna välkomna till festen. Hon lovar oss alla att vi kommer inte gå hungriga härifrån.
Så nu kör vi… festen börja.
Det hela började med att cafeflickorna på Knutens dagcentral i Hallsberg bjöd in till en Kräftfest. De är ett gäng pensionerade damer som jobbar helt idellt med att driva cafè med gott fika. Överskottet av detta går tillbaka till pensionärerna på olika sätt genom bla underhållningar fester mm.
Under tisdagen fanns några damer i cafeét på plats för att dela ut dessa gratisbiljetter som det annonserats om.
Gästerna strömmar in i lokalen på dagcentralen Knuten i Hallsberg denna onsdag em. De har klätt upp sig lite extra och det goda humöret är på topp och alla är förväntansfulla.
Det är dukat med fina servetter och annat som hon kräftfesten till.
Det börjas med att serveras en god paj med sallad och efter en lite paus så får vi en supergod kräftsoppa med bröd. Till detta får man tre kräftor var till allas förtjusning.
Till dessert serveras enormt vackra och roliga bakelser som liknar en kräft-gubbe.Nästan synd att hugga skeden i denna snygging…men gott smakar den.
Under hela festen som pågår i ca 2,5 timme så finns Åsa Karlsson på plats för att underhålla gästerna. Och underhålla det gör hon minst sagt. Hon får med sig hela publiken i sång, teaterspel och spex.
Åsa lämnar mikrofonen till Karin Östlund som fick hjälpa Åsa på traven när hon tappade några ord i en låt.
Harald Liedholm är en av gästerna som lyckats komma åt en biljett. Det här har de gjort bra tjejerna säger han och skålar i ett glas lätt öl.
Detta var en em som vi aldrig kommer att glömma. En em med skratt, tokigheter, underbara människor, sång och glädje och framför allt jätte god mat.
En stor eloge till dessa eldsjälar som jobbar på café knuten. Dessa tjejer som jobbar idellt för att pensionärerna ska må gott.

Med vänlig hälsning Susanne Sundin, Dagcentralen Knuten, Hallsberg