Filmvisningar i Vretstorp och Östansjö

Textstorlek:

I länets mindre orter kan man se storbildsfilm med jämna mellanrum tillsammans med andra.
Dels på Magiska Teatern i Vretstorp där man i samarbete med Vibykyrkan varannan vecka visar klassiska filmer som leder till eftertanke, både för barn och vuxna.
Varannan söndag kl. 14 visas en barntillåten film och kl 18 en film för ungdomar och vuxna. Man har kallat upplägget ”kyrkoårsbio” eftersom filmerna också har någon koppling till aktuellt tema i kyrkoåret.

Även i Östansjö folkets hus har man en filmklubb där man med jämna mellanrum visar filmer på något tema t.ex. har man tidigare visat hela trilogin av Gudfader-filmerna. Och upplevelsen blir naturligtvis storslagen då man har ny teknisk utrustning sedan folkets hus i Östansjö återinvigdes.

Upplägget i en filmklubb är att man blir medlem för att kunna se filmerna i filmklubben och på så sätt blir kostnaden mycket lägre för att upphovsrättsligt få tillstånd att visa olika filmer vilket gör att man kan ha ett mycket brett utbud av filmer till en mycket låg kostnad för besökaren.

Om man är medlem i Magiska Teaterns Scenkonstförening, vilket kostar 100kr per kalenderår så blir man medlem i filmklubben vid Magiska Teatern hela året för endast ytterligare en hundralapp säger Emma på magiska Teatern, så även om man bara går på några enstaka visningar under året har man fått valuta för pengarna.

Det är extra roligt att kunna visa även film på magiska teatern säger Emma eftersom byggnaden har en lång historik som just biograflokal och det är den ursprungliga filmduken längst fram vid scenen som man har tagit fram och använder. Men projektor och ljudanläggning är naturligtvis nytt säger Emma och ler.

Mer info och kontaktuppgifter
http://www.magiskateatern.se/filmklubb , Emma Svensson 070-4965053

Östansjö Folkets Hus