Surrealistisk konst

Textstorlek:

LINDESBERG I Galleri Konstrummet i Lindesbergs bibliotek visas fram till och med onsdagen den 13 mars en konstutställning som heter ”Från hemmets lugna vrå”. Det är konstnären Olof Astrup Hällqvist som visar upp 15 av sina kreationer.
Det är en drömmande och suggestiv tavelexposé med en stark, surrealistisk sagokänsla. Som en blandning mellan Alice i Underlandet och Pricken, de engelska respektive amerikanska sagomiljöerna från gångna tider.I Hällqvists målningar kan man hälsa på i köket hos en kaninfamilj, där man får en helt annan bild om tavlan ses upp och ned. Då framträder i stället en rävmor vid diskbänken. Ett motiv visar en pojke som flyger fram just på en räv. Eller en annan pojke som flyger ”av sig själv”.I utställningen ingår även ett par träfigurer.