Regionen på länsturné

Charlotte Edberger Jangdin (Centern) i samspråk med Karin Sundin (S). Den senare är ordförande i länets hälsa- och sjukvårdsnämnd. Foto: Rolf Johnsson
Textstorlek:

Regionens företrädare, politikerna, är på länsturné i bygderna för att låta länsborna komma till tals om sin syn på vården.

Karin Sundin (S) är ordförande i länets hälso- och sjukvårdsnämnd. I ett pressmeddelande berättar hon varför politikerna ger sig ut på turné.

”Vi vill höra vilka förutsättningar som patienter, brukare och andra medborgare har på hälso- och sjukvården. Hur ser de på sin egen roll?

Turnén är också en chans för oss politiker att berätta om de omvärldsfaktorer som vi tror kommer att påverka hälso- och sjukvården i framtiden”.

Regionfullmäktige har ju beslutat att låta ta fram en målbild för länets framtida sjukvård. Ett sådant förslag är nu på gång.

Men innan beslutet definitivt tas, så vill alltså politikerna höra vad länsborna tycker.

Bland frågorna som kommer att lyftas finns de om tillgänglighet, eget ansvar och kvalitet. Exempel: Vad är tillgänglighet, och hur kan det se ut? Stämmer regionledningensn syn på vad kvalitet i vården är, jämfört med vad länsborna tycker?

Politikerna kommer till Laxå 28 mars.

Till Hällefors kommer de första april.

Till Södermalmshemmet i Örebro 9 april.

Till Karlskoga 10 april.

Lindesberg, Askersund och Odensbacken är redan avklarade.

Träffarna börjar klockan 18 på kvällarna.