Releasekväll och 50-årsmingel

Textstorlek:

50 år som artist. Det måste firas.Och det gjorde ”rockfarfar” Ingemar Olsson med rågeHela Centrumgården var fylld med fans och inbjudna med skivsläpp, minnen och mingel i en oförglömlig kväll.

Ja, vilken kväll! Glädjen var inte att ta miste på när folk strömmade in i Centrumgården för att uppleva Ingemar Olssons 50-årsfirande som artist.

Rockfarfar, som Ingemar Olsson blev kallad redan som 40-åring, spelar vidare efter att ha passerat 40 med mer än 30 år till som artist.

Det var härligt trångt i Centrumgården när alla kom för att gratulera, uppleva ett skivsläpp, äta varmkorv med mos, mingla och lyssna på musik.

Till detta sitt 50:e artistår har Ingemar Olsson gjort om sin första LP-skiva från 1969. Nu med bara svenska texter på alla 12 låtarna.

Han sjöng givetvis några av sina sånger, bland annat den som heter Mrs Robinson i originalversionen, och nu heter Fru Robertsson.

Den första LP-skivan hette ”Livs levande” och där gjorde Janne Schaffer sitt första jobb som studiomusiker.

– Men jag blev oerhört besviken när det på skivomslaget på min första skiva, en singel, stod att jag var trubadur. Det var ingen bra start. 

– Jag förklarade att jag sjunger låtar. Visor sjunger Evert Taube och andra. Vad som helst men inte visor.

Det blev ändring på det. Och nu, runt 25 LP- och CD-skivor senare, ångar Ingemar Olsson på som en rockig och strax 72-årig artist, i framför allt kyrkliga sammanhang.

Han spelar och sjunger över hela landet, men har Örebro som bas. I vår sätts dessutom hans musikal ”Pappa” upp i Örebro.