Mathilda och Emma har En bulle i ugnen

Textstorlek:

När konditoriet på Örebrovägen 20 i Odensbacken skule stänga blev ortsbefolkningen orolig. En viss butiksdöd hade präglat samhället tidigare och nu befarade man att även kondiset skulle gå samma öde till mötes.

Men i stället föddes En bulle i ugnen, som rörelsen så fyndigt kallas. De två räddande änglarna heter Emma Björnram och Mathilda Pieters, två tjejer som verkligen känner för hembygden.

– Det är så roligt att höra alla uppskattande kommentarer från tidigare oroliga kunder, säger Emma Björnram.

– Ja, folk är verkligen tacksamma för att vi tog över, fyller Mathilda Pieters i.

De är båda födda och uppvuxna i Stora Mellösa/Odensbacken-trakten och har följts åt hela livet. Från lekis till studenten och nu även kompanjoner.

Under tiden har de hunnit skaffa sig en gedigen erfarenhet, trots relativt ung ålder.

– Själv har jag bakat bröd på många ställen innan vi tog över detta konditori. Har varit både i Norrköping och Linköping. I Örebro har det varit anställning både på konditori Wasa och Coop Ladugårdsängen, upplyser Mathilda.

– Jag har också bakat hos Coop Ladugårdsängen, men även på Österplan. Dessutom har jag jobbat på ICA Maxi i Kumla, tillägger Emma.

Att förutom baka även få mycket kundkontakt passar tjejerna som handen i handsken. De verkar vara väldigt sociala och trevliga, som gjorda för att ha en butik.

Och kunderna strömmar verkligen till medan vi sitter vid ett av borden. Emma och Mathilda får turas om att gå till disken för betjäning.

Det är en kontantfri butik, vilket ägarna tycker känns skönt, eftersom det inte finns någon bank i Odensbacken.

– Det var någon som undrade hur de äldre skulle reagera på det, men det är snarast den gruppen som varit mest positiv, påtalar Mathilda.

Något nytt är även lättluncher i form av soppa och sallader.

Kunderna möts också av en uppfräschning av inredningen, eftersom tjejerna ville sätta sin prägel på konditoriet.

Snart får de förstärkning, eftersom Emmas syster kommer hjälpa till. Välbehövligt, då december innebar cirka 15 arbetstimmar per dag.