Laxåföretag byter ägare

Textstorlek:

Stefan Franssons företag Askersund Trading AB har köpt och övertagit Laxåföretaget Hartmans Ord och Bild.
Verksamheten kommer även i fortsättningen att drivas efter samma koncept som tidigare men med en breddning i utbudet genom ett samarbete med Dekaltrycket i Askersund.

Hartmans Ord och Bild startades genom Lisa Hartman 1991 med inriktning på bland annat skylttryck och dekaler.

Företaget har under årens lopp haft flera ägare, och senast, sedan 2016, är det Tommy Persson som svarat för produktionen.

– Nu har jag valt att sälja företaget. En anledning är ändrade familjeförhållande och jag söker nu nya utmaningar i mitt yrkesliv, förklarar Tommy.

Ny ägare är sedan 12 januari Askersund Trading AB med Stefan Fransson som ägare, och Laxåföretaget blir således ett dotterföretag i hans firma.

Stefan fick av en händelse reda på att Hartmans var till salu och eftersom han inom ett liknande företag har en fot inne i branschen, tillsammans med att det finns goda förutsättningar för Hartmans att leva vidare i Laxå, så beslutade han sig för att göra affär.

– Jag kommer att ha kvar Hartmans som företagsnamn och varumärke och köra på som det varit tidigare. Jag har också anställt en person som ska finnas med i produktionen och ta emot beställningar med mera säger han.

Samtidigt öppnar han även för en utveckling genom att ha ett samarbete med Dekaltrycket i Askersund där han i dag genom sitt företag gör en del arbeten.

– Det samarbetet kommer att fortsätta vilket gör att verksamheten här i Laxå breddas med flera möjligheter till produktutveckling, förklarar Stefan.

Lite förenklat kan man säga att Hartmans är en form av reklambyrå med egen produktion utifrån den efterfrågan som finns hos kundkretsen som består av företagare, föreningar och privatmarknaden.

– Företagen vill ju visa upp sig. Syns du inte så finns du inte, menar avgående ägaren Tommy Persson.

– Vi gör ju allt inom bland annat skyltar och dekaler för profilering av exempelvis företag, konstaterar Stefan.

Utbudet är tillverkning för uppmärkning av produkter som banderoller, bildekorer, digitala utskrifter, etiketter, lasergravyr, ljuslådor, reklamflaggor, rollups och skyltar för inom- och utomhusbruk.

En annan växande marknad är textiltryck på arbetskläder, idrotts- och föreningskläder och andra textila produkter.

Stefan har alltså sedan några veckor tillbaka börjat etablera sig i de för honom nya lokalerna på Industrivägen i Laxå.

Den moderna maskinella utrustningen finns där sedan tidigare så egentligen är det bara att ta emot beställningarna och trycka på knapparna.

– Jag tycker det ska bli roligt och intressant att lära mig Laxås näringsliv.

– Laxå är ju en kommun på väg uppåt och det finns en positiv anda här, konstaterar Stefan Fransson.