Komminister avtackad

Hans-Eric Hägg avtackades i söndags och vid hans sida har hans hustru Eva-Britt haft en kärleksfull och stöttande roll. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

Efter 16 år med arbete som komminister i Lerbäck-Snavlunda pastorat höll i söndags Hans-Eric Hägg avskedspredikan i Snavlunda kyrka inför drygt 150 närvarande i kyrkbänkarna.
Efterföljande samkväm med lunch i Lerbäcks församlingsgård samlade nästan lika många.

Att komministern Hans-Eric Hägg varit populär hos församlingsmedlemmarna i ”sitt” pastorat stod tydligt klart i söndags då det hölls festhögmässa med avslutande lunch i Lerbäcks församlingsgård.

Efter 16 års (2003-2019) tjänstgöring i pastoratet har Hans-Eric nu valt att gå i pension. Samtidigt har han och hustrun Eva-Britt flyttat ur prästgården i Snavlunda och har nu sin bostad i Örebro.

– Det känns bra. Jag är glad och tacksam för de fina år jag haft här både som komminister och under en kort tid som kyrkoherde, konstaterade hans-Eric.

Nu önskar han sig mer tid för familjen, där det även ingår två små älskade barnbarn. Men det saknas heller inte andra åtaganden:

– Jag har redan en del sånguppdrag och sen räknar jag med att rycka in som präst i enskilda förrättningar, som dop, bröllop och begravningar.

Sånguppdragen var något som var återkommande under festlunchen, det finns en anledning till att han kallas ”Elvis-prästen”. Hans passion för Elvis Presley och den musik han stod för, inte minst gospeln. Hans-Eric var den som lokalt, själv och tillsammans med andra artister, tog med sig Elvis in i kyrkorummet

Hyllningarna mellan den välsmakande lunchen och kaffet var många. Talen varma och långa och med en stor uppskattande kärleksfull känsla som den röda tråden rakt igenom.