Handla maten på nätet

Textstorlek:

Ica Torghallen utvecklar kundservicen genom att inom kort starta en online-butik och samtidigt öka utkörningen av varor.
Syftet är att såväl privatkunderna som företagen kan spara tid och bekvämlighet men samtidigt värnar man även om den fysiska handeln direkt från butikshyllorna.

Ica Torghallen har under senare tid fått alltfler förfrågningar kring den nya trenden att möjliggöra för kunden att handla online.

– Det här är en av de mest spännande saker som händer inom handeln nu och där livsmedelsbranschen ligger lite efter, konstaterar Mats Carlsson som tillsammans med Annika Starkenberg driver Torghallen i Askersund.

– Även vi på landsbygden måste vara moderna och hänga på. Därför startar vi upp nu för att kunden ska spara tid och kunna handla på ett bekvämt sätt, tillägger han.

Tid idag för oss människor har blivit alltmer viktigt och en online-handel minskar förstås tidsåtgången.

En annan aspekt är att många Askersundare jobbar på annan ort vilket också ger en restid till och från jobbet.

Istället för att stanna till och handla i någon butik på vägen hem kommer man nu att ha möjligheten att hämta sina beställda och färdigpackade varor direkt i hemortens butik.

– Vi gör det alltså bekvämare för kunderna i Askersund med omnejd genom att istället ”handla” sina varor på nätet alla dygnets 24 timmar, påpekar Mats.

Tanken är att kunden hemma i soffan i lugn och ro kan planera sina inköp, beställa online och betala via nätet eller faktura.

– Exempelvis kan kunden hämta sina varor på morgonen nästa dag om man gjort beställningen innan klockan 24 dagen innan.

Avhämtningen av de färdigpackade varorna kommer att ligga i en lokal på baksidan av före detta Nordiska i anslutning till företagets lastkaj.

Butiken har sedan tidigare haft en viss utkörning av varor men även där kommer man att växla upp till en bättre service:

– Vi startar med erbjudande om utkörning i Askersunds tätort och efter att vi känt oss för lite hur det fungerar är det tänkt att vi ska utöka med köra ut varor även till orter utanför centralorten, berättar Mats.

Mats ser även vinster för ortens företag som också kan spara tid genom näthandeln eftersom man slipper åka ifrån för inköpen.

Premiären för den nya handelsmodellen blir under vecka 6.

– Vi vill förstås att kunderna även i fortsättningen kommer in till oss och handlar. I butiken har vi ett ännu större sortiment samt manuella avdelningar som till exempel färsk fisk. Man handlar ofta med ögat, påpekar Mats Carlsson.