Kärleksträd till jul

Textstorlek:

Kärleksträdet är tänt framför rådhuset. I år satsar kommunen och fastighetsägarna tillsammans tre friska miljoner för att lysa upp Örebro till helgerna.

Var passar väl ett kärleksträd bättre än framför rådhuset, som en symbol för att man ska tänka gott om varandra, där inne i politikerborgen.

Trädet har sin upprinnelse i att Musikhjälpen fanns på samma plats på Storget 2016. Det var då programledaren Kodjo Akolor myntade uttrycket ”Kärlekens torg” om Sveriges längsta torg.

Resultatet av det blev att kommunen och fastighetsägarna gick ihop och reste det här vackra trädet, för att hälsa örebrolänningarn god jul och gott nytt år.

Överhuvud taget har det julsatsats på Örebros innerstadsmiljö. Bland annat har 78 träd utefter Järnvägsgatan pyntats med tusentals lampor. Likadant på Järntorget, som nu fått lovord för den vackra belysningen.

Att det är julvecka i länet märks även på många andra sätt. Inte minst på de många julkonserterna som hållits och hålls.

Körnestorn Fred Sjöberg sa förra veckan till Länsposten att ”Hela länet sjuder av körer, inte minst ute i bygderna och i olika kommuncentra. Vi är ett rikt körlän.”

Kammarkörens dubblerade julkonsert i söndags är måhända pricken över i, och drog mycket folk och långa applåder.

Men konkurrens saknades verkligen inte. Spångbergs jättekör drog massor av folk till Conventum. Och i Kristet Center på forna I3-ormrådet drog dubblerade föreställningar av en stor julmusikfest massor av folk.

Så där kan man hålla på och räkna upp. Julen har definitivt kommit till länet. Till Örebro, men även till bygderna där mindre körer gör väldigt bra ifrån sig och får stor lokal uppskattning.