Jullovskul på travskolan

Textstorlek:

Under jullovet arrangerar Örebro-Linde Travskola jullovskul både ute vid travbanan i Marieberg och i Kvinnersta.Redan på söndag startar det med jultåg i samband med travtävlingarna på Örebrotravet.

Travskolan fungerar som travsportens utbildningscentra där nybörjare får testa travsporten och lära sig grunderna.

Travskolan erbjuder också lärorika, roliga och fartfyllda upplevelser till företag, skolor, fritids eller släkt och vänner.

Örebro-Linde travskola finns på Örebrotravet, Fornaboda travbana samt på Kvinnerstagymnasiet och är kvalitetsförsäkrad av Svensk Travsport.

– När det blir vinter hyr vi in oss på Kvinnersta för där har vi tillgång till ridhuset för verksamheter riktade till yngre barn, förklarar Lena Thybeck, utbildningsansvarig på travskolan.

Nu är det snart jul och som vanligt arrangerar Travskolan sina populära jullovsaktiviteter, förlagda både på Örebrotravet och Kvinnerstaskolan.

På söndag, under stortävlingen Grand Slam 75, kommer travskolan att visa upp sig på ovalen i ett jultåg där ungdomarna kommer att klä sig i allt som hör julen till.

”Julkul i skogen med besök hos tomten” är nästa aktivitet och den genomförs i Kvinnersta söndagen den 22 december med start klockan 12.

Annandag jul bjuds julhelg på travskolan, också det ute på Kvinnersta. Då kan man köra ponny tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen.

– Annandagens program, julhelg på travskolan, tycker jag är lite speciell och rolig. Då gör vi saker tillsammans med barnen och deras föräldrar, förklarar Lena.

Julläger på Örebrotravet ordnas den 27 december och då är det de större hästarna som ska skötas och tränas.

– Där var så många barn intresserade att vi gjort om det till ett barn- och ungdomsläger, påpekar Lena.

Dagen efter, fredagen 28 december, blir det julklappsjakt i Kvinnersta och då rider man i skogen för att leta julklappar.

Julfritids anordnas i Kvinnersta onsdag-fredag, 2-4 januari.

Då bjuds det på frukost och dagar med hästar, mys och pyssel.

Lunch tar man med sig och man väljer om man vill vara med en eller flera dagar.

Avslutningen av travskolans jullov sker lördagen den 5 januari med ytterligare ett julläger på Örebrotravet. Även då handlar det också om att sköta om och träna travskolans stora travare.

– Intresset är som det brukar vara runt jul. En del åker bort och de yngre hästintresserade som finns kvar hemma anmäler sig för att vara med här och delta i aktiviteterna, konstaterar Lena som nu i dagarna hela tiden får in anmälningar.

Blir ni lockad av jullovsaktiviteterna och vill veta mer om tider, anmälan och avgifter söker ni på www.orebrotravet.se och klickar er in på Travskolan i menyn.

– Har man frågor kan man även mejla till travskolan@orebrotravet.se så återkopplar vi med svar, meddelar Lena Thybeck.