Fler än femtio bokbord

Textstorlek:

På lördag är det stor bokfest på Stadsbiblioteket i Örebro, för då arrangeras Litteraturens lördag för tredje året. Nya projektledare är Måna N. Berger, som tillsammans med Josefine Milton organiserar det hela.

– Jag fick förfrågan i våras av Martin Dyfverman. De första två årens projektledare Clas Thor skulle dra sig tillbaka och man var rädd för att det inte skulle bli någon Litteraturens lördag i år, säger Måna N. Berger, när Länsposten träffar henne i Mullhyttan.

Måna tyckte det var synd om man skulle tvingas lägga ner ett så populärt koncept.

– Dessutom är det ju så mycket svårare att starta upp igen om man gör ett uppehåll.

Men Måna ville inte bära hela ansvaret själv, utan kunde engagera Josefine Milton, som finns i bekantskapskretsen kring Månas son. Josefine är också från Mullhyttan, precis som Måna.

– Det har varit intressant att se hur många lokala författare vi har i länet. Väldigt inspirerande att läsa om alla dessa skrivprojekt, det skapar en lust hos mig själv att skriva mer, säger Josefine.

Som poet har Måna stor erfarenhet, och förutom sina böcker finns många dikter publicerade på nätet. Josefine är den som är mer van vid organisation och har bland annat satt upp musikaler.

Duon har lyckats engagera 51 utställare i många olika litteraturgenrer.

Dessutom kommer några av författarna vara med på de olika scenerna i biblioteket.

Det är Barnscenen Zonetten, Historiska Rummet, Berättarrummet och Författarscenen.

Allt är gratis, men till Teatercaféet måste man ha entrébiljett som hämtas i bibliotekets reception.

– Dessutom hoppas vi på aktiviteter i Poetry Corner. Det blir även workshops.

Bland de extra kända namnen finns Anna Jansson, Åsa Sandell och Marie Kühler, som ni kan läsa om i en annan artikel här intill.