Vem är kåsören då?

Textstorlek:

Det var när jag rensade papper på kontoret häromveckan. Jag hittade en lista ord som ett gäng kurskamrater skrivit för femton år sedan. Gruppen som jag tillhörde kom nära inpå varandra utan att för den skull bli privata, men vi lärde känna varandra på ett bra sätt. Sista gången vi träffades skulle alla skriva vad vi tyckte om varandra, värdeord, men bara positiva ord. Eftersom vi var åtta personer i gruppen och vi skulle skriva tre ord var så varje deltagare fick ihop tjugoen positiva ord var. Kanske skulle vi fått ihop bra många fler negativa ord om varandra men nu var övningen sån att vi bara skulle ge varandra positiv feedback.

   Kåsören fick bland annat orden omtänksam, driftig och uppdragsbenägen och med utvecklad humor. Jaja, det kan stämma, vissa dagar alla fall. Självkritik och självförtroende kan var en dagsnotering som varierar till och med under en dag. 

   I vanliga fall är inte alla omdömen positiva och som den närking kåsören är så är det de negativa omdömen som fokus ligger på. Men som en individ med en personlighet som i grunden är positiv och optimistisk har jag också fått omdömen som mer handlar om min karaktär och jag tänkte dela några med er läsare för att få er att på ett bättre sätt känna er skriftställare. 

Du cyklar så sakta, har jag hört sägas om mig. Vilket jag själv ställer mig väldigt oförstående till, då jag stora delar av året genererar en hel del värme och fukt när jag cyklar till jobb, fotbollsmatch eller ger mig av till affären. Jag cyklar i ur och skur och det går oftast undan på mina cykelturer men så är allt relativt och ibland cyklar några snabbare. Inte nog med att jag cyklar långsamt jag går långsamt också. Det märks tydligt när jag besöker den kungliga huvudstaden och är ute och flanerar med de utflugna barnen som nu bor i Eken. Jag ligger cirka fem steg efter dem hela tiden och kämpar för att hålla dem inom synhåll. En del i min omgivning hävdar att jag sällan talar om vad jag vill men det kan väl knappast stämma då jag vet precis vad jag vill, tydligen är det en hemlighet för andra. Nåja. En del hävdar att jag är spontan och säger konstiga saker som till och med kan uppfattas som elaka och märkliga eller till och med udda. Ibland får jag höra om detta flera år senare och det kan ibland bestämma vad människor tycker om mig. Så jag får uppenbarligen jobba på vad jag säger eller inte säger och när jag säger det och till vem jag säger det. I hemlighet är jag en person som vill att det skall vara ordning och reda i mitt liv. Det manifesteras framförallt i att jag vill att det skall vara ordning och reda i diskmaskinen. Om man systematiserar och ordnar disken kan maskinen fyllas på ett bättre, miljövänligare och effektivare sätt. Märkligt beteende på gränsen till underligt tycker en del, normalt tycker jag.

   I ett test på sociala medier nyligen där man kunde bli olika Astrid Lindgrenkaraktärer blev kåsören Emil. En trygg grabb från landsbygden med glimten i ögat och stort hjärta som vågar ta plats och inte är rädd för lite bus. Kanske den bästa sammanfattningen av hur jag är som person.