Litteraturens egen lördag

Textstorlek:

För att fylla ut tomrummet efter Bokmässan tillkom en uppföljare, ett arrangemang som går under rubriken, Litteraturens lördag.Den 17 november är det dags för årets upplaga men det är redan nu hög tid att anmäla intresse om man vill medverka på något sätt i litteraturens anda.

Att ta del av litteratur i form av böcker kan både vara spännande och intressant, avkopplande, informativt och i sin förlängning vara folkbildande.

Bokmässan var på sin tid en litterär källa att ösa ur, en mötesplats mellan författare och besökare med intresse för litteraturen.

När bokmässan försvann från arenan fanns fortfarande ett stort behov av att kunna förmedla och marknadsföra det i bokform skrivna ordet.

Därför tog Samfundet Örebro läns- och stadsbibliotekets vänner i samarbete med Stadsbiblioteket i Örebro över och arrangerar en endags bokmässa i stadsbibliotekets lokaler.

Den 17 november genomförs årets ”bokfest” med Måna N. Berger och Josefine Milton som projektledare.

– En fantastisk möjlighet för författare och förläggare med koppling till Örebro att dela med sig av sitt arbete. Hitta ny publik och samarbetspartners. En dag för möten i ett gemensamt intresse, i litteraturens tecken, skriver de i informationsbrevet kring Litteraturens lördag.

Ekonomiskt stöds arrangemanget av Örebro kommun, Region Örebro län samt Adolf Lindgrens stiftelse.

– Vi vill gärna få in intresseanmälningar från alla som vill vara med, ha ett bokbord och/eller presentera sina litterära verk, eller ha tid på någon av scenerna för uppläsning eller presentation. Vill man vara med i foldern över utställare gäller det dock att vara ute med anmälan i god tid.

En nyhet i år är att Stadsbiblioteket under evenemangsdagen inviger sitt nya seriebibliotek vilket förrättas av serietecknaren Li Österberg.

Det kommer givetvis att finnas en rad intressanta programpunkter och medverkande på plats. Exempelvis deckarförfattarinnan Anna Jansson och Maja Ekelöf som skulle fyllt 100 år i år ska uppmärksammas.

Åsa Sandell från Nora, världsmästare i boxning och författare finns med och JP Lahall presenterar nästa års fotoalmanacka. Bara för att nämna några exempel av de hittills anmälda.

– Naturligtvis vill vi också hälsa en stor publik hjärtligt välkomna till en lördag i bokens tecken. Evenemanget har varit välbesökt tidigare år och vi hoppas det ska bli så även i år. Många spännande möten med författare kan ni se fram emot, lovar Måna N. Berger och Josefine Milton.