Helena Vilhelmsson kommer till riksdagen

Helena Vilhelmsson blir som det ser ut riksdagsman för centerpartiet i Örebro län
Textstorlek:

ÖREBRO/NORA. Det skedde egentligen få förändringar bland riksdagsmandaten från Örebro län. Centerpartiet med dess toppkandidat, Helena Vilhelmsson, fick ett mandat enligt den preliminära rösträkningen. Det innebär att Helena nu förbereder sig för fyra år i Stockholm och riksdagen.

 

– Allt verkar klart nu, äntligen.. Men jag har verkligen lärt mig att inte ta ut saker i förskott. Förra valet var jag till och med på plats i Sveriges televisions studio i Örebro för en segerintervju på valnatten. När jag kom tillbaka till valvakan hade vi tappat mandatet. Men i år ser det ju lite bättre ut. Det ska bli roligt, en utmaning, som jag haft rätt många år på mig att förbereda mig för nu. Sedan får vi se vad det blir för regering, hur Sverige ska styras, sa Helena Vilhelmsson.

Miljöparitet förlorade sitt riksdagsmandat för Örebro län. i Övrigt är mandatfördelningen sig lik från 2014.