Fler röstade i Sköllersta och Born

Textstorlek:

Snart stänger vallokalerna. Både i vallokalerna i Born utanför Nora och i Sköllersta i Hallsbergs kommun vittnar valförrättarna om högt valdeltagande.

 

– Ja, utan att vara helt säker tror jag vi slår förra årets rekord på strax över 80 procent, säger Eva Specter, valförrättare vid Born.

I Born kunde man också konstatera att fler än normalt förtidsröstat. 174 av totalt 520 personer i valdistriktet.

– Det är fler än vanligt. Noterbart är att flera som förtidsröstat utnyttjat rätten att ångra sig på valdagen. Förtidsrösterna går ju hit när man röstat just för att vi skak unna ge den möjligheten, då får man tillbaka sitt kuvert, fortsätter Eva Specter.

Flera angav i Born att man hört om möjligheten att ångra sig på TV.

– Här ser vi också ovanligt många som röstar, vi har haft kö hela dagen i princip. Vi har fått särskilda riktlinjer om avdelningen där man plockar till sig valsedlar. Egentligen kan ju valhemligheten avslöjas där. Vi har släppt fram en i taget av det skälet. Det har blivit lite av en flaskhals, säger Maud Stranneby, valförrättare.

Även i Sköllersta hade ovanligt många förtidsröstat.